Branche GGZ

Branche ambassadeur GGZ

Piet Overduin

 

“Ik loop al een tijdje mee in de wereld van de zorg. Eerst ruim 20 jaar als manager en later directeur (verslavingszorg, jeugdzorg en gehandicaptenzorg).  Na een carrière switch in 2001 combineer ik bestuurlijke ervaring aan de rol met zelfstandig organisatieadviseur in het brede veld van de zorg.  Sinds 2016 ben ik tevens portefeuillehouder GGZ bij Reos, een regionaal adviesbureau voor de eerstelijns zorg te Leiden. Vanaf 2002 ook actief als toezichthouder bij Ons Tweede Thuis en commissaris bij de Noordwijkse Woningstichting (NWS).      

Ik ben een netwerker en generalist, van nature nieuwsgierig en innovatief. De GGZ is een boeiende sector, met een groeiende vraag, hoge verwachtingen en een krimpend budget.  Grote dilemma’s voor bestuurders en toezichthouders.
Als branche ambassadeur zie ik het als mijn rol het grotere krachtenveld te volgen waarbinnen de GGZ opereert. Wat zijn de specifieke belangen, dilemma’s en inzichten van toezichthouders in de GGZ? Welke ontwikkelingen doen zich voor op specifieke thema’s zoals wachttijden, visie- en methodische ontwikkeling, de uittocht van belangrijke zorgprofessionals etc. Kunnen we die thema’s breder onder de aandacht brengen van de toezichthouders? Kunnen we hun specifieke bijdrage aan deze ontwikkelingen goed voor het voetlicht brengen bij individuele toezichthouder(s) en gehele RvT’s? Kunnen collectieve inzichten sterker naar voren worden gebracht binnen de NVTZ en zo de GGZ-sector als geheel van dienst zijn?
Uiteraard geldt ook het omgekeerde: wat bij de NVTZ ontwikkeld wordt, kan bijdragen aan de ontwikkeling van toezichthoudende praktijken binnen de GGZ. Neem de recente ontwikkeling van horizontalisering van GGZ-organisaties, die meer en meer in netwerken opereren. Deze ontwikkelingen vragen om nieuwe antwoorden voor het toezicht houden.”

Contact

Wanneer u mee wilt denken over de branche GGZ of een idee of opmerking wilt delen, dan kunt u contact opnemen met Piet Overduin door te mailen naar piet.overduin@ziggo.nl of telefonisch via 06-54272498.

 

  Contact branche GGZ

Groep Branche GGZ

Speciaal voor toezichthouders binnen de GGZ is er een groep Branche GGZ op het besloten (leden)gedeelte van onze website. Binnen deze groep vindt u relevante informatie over de specifieke belangen, dilemma’s en inzichten van toezichthouders in de GGZ en kunt u uw eigen ervaringen en vragen delen. U vindt hier ook de presentaties van bijeenkomsten.

Home
Wie we zijn
Wat we doen
Actueel
Themabank
Opleidingen
Goed Toezicht
Inloggen