Branche Eerstelijnszorg

Branche ambassadeur eerstelijnszorg

Xandra van Praag

Xandra van Praag

 

“Ik werk als zelfstandig ondernemer. Ik benader mensen met een open houding en bevorder de samenwerking tussen mensen en organisaties. Sinds 13 jaar ben ik ook toezichthouder en zeer geïnteresseerd in vraagstukken van governance, vooral binnen de eerstelijn. In de rol van NVTZ branche ambassadeur wil ik gericht aandacht geven aan de inrichting van een betekenisvolle interne toezichtfunctie binnen deze eerste lijn. Daarbij werk ik nauw samen met de brancheorganisatie InEen. Ik ben goed op de hoogte van zowel de maatschappelijke ontwikkelingen in welzijn en zorg als van de ontwikkelingen rondom Good Governance. Ik organiseer diverse soorten bijeenkomsten en werkconferenties over het inrichten van (nieuwe) governance vormen. Ook begeleid ik op verzoek evaluaties van raden van toezicht.”

 

Xandra van Praag is actief als toezichthouder, interim-bestuurder en consultant in zowel de profit als non-profit sector. Vanuit deze ervaring vond ze het tijd om begrippen als ‘eigen regie’, ‘participatie’ en ‘samenredzaamheid’ echt vorm te geven. Daarom is zij als sociale ondernemer gestart met Samen Lukt Het Zelf. Samen Lukt Het Zelf helpt inwoners bij het samen en zelf aanpakken van vraagstukken in wijken, en helpt gemeenten, zorgorganisaties en woningbouwcorporaties bij een communitybuiling met een participatieve manier werken. Zie ook www.samenlukthetzelf.nl.  

Contact

Wanneer u mee wilt denken over de branche eerstelijns of een idee of opmerking wilt delen, dan kunt u contact opnemen met Xandra van Praag door te mailen naar xandra.van.praag@samenlukthetzelf.nl of telefonisch via 0629457620.

  contact branche eerstelijns

 

Home
Wie we zijn
Wat we doen
Actueel
Themabank
Opleidingen
Goed Toezicht
Inloggen