Daniel Le Gras stelt zich voor

Daniel LeGras

     

''Door mijn jarenlange ervaring in het begeleiden van raden van toezicht weet ik wat bij zelfevaluaties van belang is. Het doel is dat uw raad een juist (zelf)beeld krijgt van de kwaliteit van zijn toezicht. Dit is in het belang van alle stakeholders en van de continuïteit van uw organisatie. Het proces van een zelfevaluatie vraagt om een gestructureerde maar efficiënte aanpak. Ik zorg ervoor dat een zelfevaluatie wordt uitgevoerd die past bij uw beperkte tijd en budget. Jaarlijks begeleid ik vele zelfevaluaties van raden van toezicht. En telkens weer met veel plezier, ook voor uw Raad.''

Curriculum Vitae

Relevante werkervaring

  • Partner van het Instituut voor Governance en Leiderschap, gespecialiseerd in online zelfevaluatie voor raden van toezicht en studiebijeenkomsten over goed toezicht.

  • Jurist en bedrijfskundige, met jarenlange ervaring als organisatieadviseur, o.a. bij Bureau Berenschot.

  • Docent Governance, Leiderschap en Veranderkunde bij diverse Business Scholen en de NVTZ-Academie.

  • Board team coach gespecialiseerd in reflectie en ontwikkeling van toezichthouders en bestuurders, zowel collectief als individueel.

  • Auteur van diverse werkboeken over goed toezicht, zie: www.governanceleiderschap.nl

  • Gecertificeerd directeur en commissaris (Institute of Directors, London)

LinkedIn
Bekijk hier het LinkedIn profiel van Daniel Le Gras

Zelfevaluatie op twee manieren
Traditioneel: plenair gesprek met uw raad, maar met gestructureerde agendapunten. Hierbij komen zowel de harde als de zachte aspecten van toezichthouden aan bod. Tevens besteed ik aandacht aan goed toezicht op de bestuurder en de besturing. Indien gewenst, komt ook goed toezicht op grote organisatieveranderingen aan bod.

Online: alle leden loggen in op een beveiligde pagina van de website van het Instituut. Daar vullen zij een gevalideerde vragenlijst in over de essentiële aspecten van hun toezicht. Uw raad ontvangt een helder eindrapport over de kwaliteit van zijn toezicht met mijn conclusies en aanbevelingen. Uw raad kan dit eindrapport met of zonder mijn externe begeleiding bespreken. Indien nodig kan de gehele evaluatie op deze wijze binnen enkele weken afgerond zijn.

U kunt mij rechtstreeks bereiken:
Telefoon: 06-46752088
Website: www.governanceleiderschap.nl
E-mail: office@governanceleiderschap.nl

 

Home
Wie we zijn
Wat we doen
Actueel
Themabank
Zoek+Vind
Opleidingen
Goed Toezicht
Inloggen