Waar kan ik een model voor een Overeenkomst van Opdracht vinden?

Op 23 augustus 2019 - 20:39 geplaatst door

Een overeenkomst van opdracht kan een nuttig instrument zijn om de relatie tussen toezichthouder en stichting goed vast te leggen. Bestaan er voorbleelden van die juridisch getoetst zijn.

Fijn dat je mee wilt denken! Maak alsjeblieft eerst een account aan of log nu in.
 • Beste heer Bemelmans,

  Een op papier uitgewerkte Overeenkomst van Opdracht (OvO) kan inderdaad een nuttig instrument zijn om afspraken tussen de toezichthouder en de instelling te formaliseren. In de praktijk gebeurt dit echter maar zelden, waarschijnlijk omdat afspraken die de hele raad van toezicht aangaan, doorgaans zijn uitgewerkt in een reglement. Een OvO is wat dat betreft vaak maatwerk, waardoor een model maar in beperkte mate voorziet.

  De NVTZ biedt in samenwerking met de NVZD, wel een modelreglement voor de RvT en modelstatuten voor de stichting, die u elders op onze website kunt downloaden. Voor zover bij de NVTZ bekend, zijn er ook geen andere plekken waar een gevalideerde modelovereenkomst van opdracht (specifiek voor toezichthouders en commissarissen) te raadplegen is. Mocht u behoefte hebben aan een OvO, dan raad ik u aan om contact op te nemen met een jurist.   

  Enige tijd geleden heeft Joost Kramer (lid van het NVTZ-helpdeskpanel) een column geschreven over de OvO, wellicht is dat in dit kader nog interessant. https://www.linkedin.com/pulse/het-contract-van-de-commissaris-joost-j-kramer.

  Hopende uw vraag hiermee voldoende te hebben beantwoord, 

  Met vriendelijk groet,

  Michiel Vader

  Beleidsmedewerker NVTZ 

  Vind je dit antwoord nuttig?
  Om uw reactie op deze pagina te kunnen plaatsen, moet u eerst inloggen.

  Heeft u nog geen profiel? Registreer u dan om te kunnen inloggen op onze website.
Geen belangrijk nieuws meer missen? Ga naar de Governance Update
Ziekenhuizen
Home
Wie we zijn
Wat we doen
Actueel
ThemabankZoek + Vind
Opleidingen
Goed Toezicht
Inloggen