Nieuwsbericht

Ella Vogelaar Academie voor Gemeenschapskracht start met proeverij

Op 30 september 2020 geplaatst door

De Ella Vogelaar Academie voor Gemeenschapskracht: hét open en laagdrempelig kennis- en leerwerk voor bewoners en beroepskrachten die samen leren over de kracht van gemeenschappen is formeel gelanceerd op 5 september 2020.

De lancering vond plaats tijdens het We Doen Het Samen! Festival, hét festival voor burgerinitiatieven. Ook waren er diverse workshops als voorproefje van het curriculum. De lancering van de Ella Vogelaar Academie én bijna alle workshops van het festival zijn tot en met maandag 5 oktober te bekijken.

Samen weten we méér
De Ella Vogelaar Academie is een onderzoeksgemeenschap voor actieve bewoners, professionals, wijkwerkers en wetenschappers. Een groep enthousiaste 'dragers' is bezig met het ontwikkelen van een curriculum. Hiervan is tijdens het genoemde festival een 'proeverij' gegeven. In oktober 2020 starten de try-outs van het curriculum. Vanaf 2021 verwacht de Academie een volwassen curriculum te kunnen aanbieden.

Ella Vogelaar: pleitbezorger gemeenschapskracht
Een van de grondleggers van de academie was Ella Vogelaar, die het idee voor een Academie voor Gemeenschapskracht inbracht en een belangrijke bijdrage leverde aan de oprichting ervan. De laatste jaren van haar leven was ze heel actief in het ondersteunen van bewonerscollectieven en een grote pleitbezorger voor een samenleving waarin de menselijke maat weer normgevend is. Ter nagedachtenis aan Ella, die in 2019 is overleden, is besloten om haar naam aan deze academie te verbinden.

Bekijk de lancering en de workshops tot 5 oktober. 

Lees meer over de Ella Vogelaar Academie of meld u aan voor de nieuwsbrief

Om uw reactie op deze pagina te kunnen plaatsen, moet u eerst inloggen.

Heeft u nog geen profiel? Registreer u dan om te kunnen inloggen op onze website.
Geen belangrijk nieuws meer missen? Ga naar de Governance Update
Veranderend zorglandschap en samenleving
Home
Wie we zijn
Wat we doen
Actueel
Themabank
Zoek+Vind
Opleidingen
Goed Toezicht
Inloggen