Bloementuin Food for Good

Op 12 augustus 2019 geplaatst door

Begin dit jaar doneerde de NVTZ een bedrag aan Food for Good, voor het opzetten van een bloementuin in hun tuin in Park Transwijk. Dit geld werd bespaard door het enkel digitaal versturen van de nieuwjaarswens van de vereniging. Nu, ruim een half jaar later, staat de bloementuin er prachtig bij!

bloementuin Food for Good     Food for Good  

Vanaf mei zijn de betrokkenen bij Food for Good druk bezig geweest met het realiseren en in bloei zetten van deze bloementuin. Met een succesvol kleurrijk aangezicht als resultaat.

De bloementuin biedt voor buurtbewoners, zoals revalidanten van het centrum tegenover de tuin van Food for Good een mooie uitvalsbasis om een wandeling te maken door de mooie tuin of even rustig te gaan zitten voor een kopje koffie of thee en een praatje.

En wie thuis ook van deze kleurrijke bloemen wil genieten, mag met een snoeischaar zelf bloemen uitzoeken en plukken. Aan de hand van de grootte van de bos wordt hiervoor een gering prijs(je) betaald. Aanrader als u een keer in de buurt  bent!

     

Food for Good

Food for Good, een initiatief van stichting de wending, is een tuinderij in park transwijk, Kanaleneiland Utrecht. In deze tuin wordt met wijkbewoners en mensen uit een kwetsbare doelgroep groente, fruit en kruiden verbouwd. Een deel van de oogst gaat naar iedereen die meehelpt. Een ander deel van de oogst wordt verkocht. Zo voorzien ze de wijk van gezond voedsel. Daarnaast vormt de tuin een groene oase in de wijk waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, een praatje maken of samenwerken. Op een aantal vaste dagen/dagdelen is er een vakkundige tuinder aanwezig die het werk begeleidt.

> Bekijk voor meer informatie www.foodforgood.nl

          

Om uw reactie op deze pagina te kunnen plaatsen, moet u eerst inloggen.

Heeft u nog geen profiel? Registreer u dan om te kunnen inloggen op onze website.
Geen belangrijk nieuws meer missen? Ga naar de Governance Update
Van waarde blijven
Home
Wie we zijn
Wat we doen
Actueel
Themabank
Zoek+Vind
Opleidingen
Goed Toezicht
Inloggen