Nieuwsbericht

Terugkoppeling bestuursvergadering NVTZ donderdag 16 mei

Op 24 mei 2019 geplaatst door

Afgelopen donderdag 16 mei kwam het NVTZ-bestuur bij elkaar voor de tweemaandelijkse bestuursvergadering.

Deze keer is de algemene ledenvergadering van 13 juni aanstaande doorgesproken. De bedoeling is door een interactieve opzet als bestuur deze middag met de leden in gesprek te gaan over de koers van de vereniging. De inbreng van de leden, nieuwe inzichten in de wetenschap en veranderingen in de samenleving staan hierbij centraal. Tijdens deze vergadering wordt het signalement van de Wetenschappelijk Adviesraad van de NVTZ (WAR), met waardevolle trends voor toezichthouders in zorg en welzijn, gepresenteerd en uitgereikt. Het bestuur hoopt op een hoge opkomst, zodat samen gebouwd kan worden aan de toekomst van de vereniging.

Het bestuur heeft in de vergadering het programma Goed Toezicht besproken, met name aan het visiedocument van de Innovatie & Adviescommissie en de aanpassingen aan de digitale omgeving van het programma. Het bestuur herkent de door de commissie Goed Toezicht ingeslagen richting en wil de aanpassingen tijdens de ALV graag met de leden delen.

De relatie met de IGJ en de NZa is besproken. Aan de orde is gekomen het tweede integriteitsoverleg waaraan beide inspecties, samen met de NVZD, de BoZ en de NVTZ deelnamen. In dit overleg worden integriteitskwesties met elkaar gedeeld met als uiteindelijk doel tot gedragen standpunten te komen die kunnen worden omgezet in beleid. Goed om te weten is dat in juni door de IGJ en NZa een invitational conference wordt georganiseerd over het onderwerp ‘versterking van het interne toezicht’ waar we als NVTZ aan deelnemen. 

Na afloop van het officiële gedeelte van de vergadering, namen dhr. Calis en dhr. Vos de overige bestuursleden en aanwezige bureaumedewerkers mee in de veranderingen in de relatie tussen zorgvraag en zorgaanbod en de gevolgen voor de manier waarop zorginstellingen worden bestuurd en de NVTZ als vereniging.

Om uw reactie op deze pagina te kunnen plaatsen, moet u eerst inloggen.

Heeft u nog geen profiel? Registreer u dan om te kunnen inloggen op onze website.
Geen belangrijk nieuws meer missen? Ga naar de Governance Update
Transparantie
Home
Wie we zijn
Wat we doen
Actueel
ThemabankZoek + Vind
Opleidingen
Goed Toezicht
Inloggen