Nieuwsbericht

Toezichthouders en cliëntenraden ontmoeten elkaar rond thema bouw

Op 20 november 2019 geplaatst door

Een zorgomgeving is per definitie de in stenen vertaalde zorgvisie van het bestuur. Herbouwen, nieuwbouwen – het kan niet zonder dat die visie helder op tafel ligt en van begin tot eind leidend is: wie willen we zijn en hoe willen we zorg bieden? Vragen die bij uitstek van belang zijn voor cliëntenraden en toezichthouders en moeten worden beantwoord, het liefst ruim voordat de eerste spade de grond in gaat. Dat was op 23 oktober 2019 één van de belangrijkste conclusies op aan het eind van de gezamenlijk door NVTZ en LOC georganiseerde werkconferentie ‘Bouwen voor Zorg: waardevolle rol cliëntenraden en raden van toezicht in beeld’.

Meerwaarde bijeenkomst
Dat toezichthouders en cliëntenraden naar aanleiding van het bouwthema uitgebreid over elkaars rollen konden spreken, was één van de vele positieve ervaringen op deze studiemiddag. Dat werd door iedereen als een meerwaarde van de bijeenkomst ervaren. De gesprekken waren levendig. Het bouwthema leefde volop bij de deelnemers en bleek een onderwerp dat niet alleen aanleiding gaf om over elkaars rollen in het bouwproces te spreken, maar ook inhoudelijk de tongen los maakte.

Elkaar opzoeken
De deelnemers aan deze werkconferentie roepen iedereen op om elkaar binnen de eigen organisatie vaker op te zoeken. ‘Wijs elkaar en de raad van bestuur gerust op de meerwaarde hiervan, ook als het om een heel ander onderwerp gaat!’

Bouw bleek een mooie aanleiding om dit gesprek te voeren en te concluderen dat raden van toezicht en cliëntenraden geen eilandjes in de organisatie zijn, maar samen kunnen zorgen voor betere zorg.

Lees hier het uitgebreide verslag.

Om uw reactie op deze pagina te kunnen plaatsen, moet u eerst inloggen.

Heeft u nog geen profiel? Registreer u dan om te kunnen inloggen op onze website.
Geen belangrijk nieuws meer missen? Ga naar de Governance Update
(Mede)zeggenschap en cliëntenraad
Home
Wie we zijn
Wat we doen
Actueel
Themabank
Zoek+Vind
Opleidingen
Goed Toezicht
Inloggen