Nieuwsbericht

Onderzoek vanuit Leeuwendaal B.V. en de Universiteit van Amsterdam omtrent: ‘Diversiteit in raden van bestuur en raden van toezicht’

Op 25 april 2018 geplaatst door

Beste lezer,

In samenwerking met adviesbureau Leeuwendaal B.V. en de Universiteit van Amsterdam zouden wij u graag willen betrekken bij een onderzoek over het thema ‘Diversiteit in raden van bestuur en raden van toezicht’. 

Diversiteit is een belangrijk onderwerp, niet alleen in de maatschappij maar ook in het bedrijfsleven. Hoewel organisaties steeds meer divers worden, blijft diversiteit in de hoogste bestuurlijke organen achterlopen. De competitieve voordelen van diversiteit voor zowel non-profit organisaties (economische voordelen) als bestuursleden (verbeterde beslissingen) zorgen er echter voor dat diversiteit in bestuursraden belangrijker is dan ooit. Het huidige onderzoek toetst via een online vragenlijst en eventuele aanvullende interviews de relatie tussen culturele diversiteit en de attitude ten opzichte van een diversiteitsbeleid en de implementatie intentie binnen raden van toezicht en raden van bestuur.

Met de bevindingen hopen wij inzicht te krijgen in hoe culturele diversiteit invloed kan uitoefenen op de attitude ten opzichte van diversiteitsbeleid. Dit kan als handvat dienen voor het implementeren van een diversiteitsbeleid en zou significante voordelen voor organisaties kunnen opleveren. 

Wij hopen op uw medewerking.  Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 10 minuten.

Link: https://nlpsych.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_0jgWOCIUntbIlbT

Wij kijken uit naar uw reactie. 

Met vriendelijke groet,

Anouk Nijman en Dagmar van der Heijde

Om uw reactie op deze pagina te kunnen plaatsen, moet u eerst inloggen.

Heeft u nog geen profiel? Registreer u dan om te kunnen inloggen op onze website.

Culturele diversiteit lijkt mij langzamerhand een achterhaald begrip. Gaat weer uit van doelgroepen terwijl we langzamerhand weten dat de diversiteit binnen diverse groepen net zo groot is als tussen groepen: dus dat er sprake is van superdiversiteit.

Dus het gaat om diversiteit en sensitiviteit in de hele breedte: man/vrouw/jong/oud/seksuele oriëntatie/achtergrond. En het gaat om diversiteit en sensitiviteit in alle lagen van de organisatie.

De vragen die ik las in het onderzoek, spoorden mij niet aan om het onderzoek af te ronden.

Geen belangrijk nieuws meer missen? Ga naar de Governance Update
Mantelzorg en vrijwilligerswerk
Home
Wie we zijn
Wat we doen
Actueel
Themabank
Zoek+Vind
Opleidingen
Goed Toezicht
Inloggen