Deel uw ervaring op het prikbord

Prik een item op uw Prikbord

Graag attendeer ik u op het volgende.

 

Het kwaliteitsdenken in zorg en welzijn heeft de laatste jaren belangrijke ontwikkelingen doorgemaakt. Die kunnen aan kracht winnen door ze verder te verdiepen. Dat is wat prof. dr Andries Baart, samen met zijn directe collega’s en betrokkenen uit het veld heeft gedaan. Op 21 juni verschijnt van zijn hand het boek De ontdekking van kwaliteit. Theorie en praktijk van relationeel zorg geven. Ter gelegenheid daarvan organiseert Stichting Presentie een masterclass.

Over kwaliteit kan vanuit de bedrijfskunde worden nagedacht, of vanuit de filosofie of bijvoorbeeld in operationele termen. Alle drie de manieren van denken hebben hun verdiensten maar ook hun moeilijkheden en beperkingen. Bepleit wordt een kritische reflectie op zorgkwaliteit vanuit zorgethiek en presentie. Werkelijk goede zorg, zo wordt aannemelijk gemaakt, komt immers onvermijdelijk relationeel tot stand. En dat stelt eisen aan de professionaliteit (bijvoorbeeld minder gehoorzaam en vooral praktisch wijs) en dus aan de kwaliteitsstandaarden. Die worden in het boek systematisch uitgewerkt in een model. Een model dat helpt om heel praktisch, langs vier ingangen (menselijkheid, bekommernis, herbergzaamheid en fatsoenlijk zijn) een onderzoek in te stellen naar de kwaliteit van zorg, hulp of dienstverlening: kwaliteit is nooit evident, ze moet worden ont-dekt. 
Met dit ZorgEthisch Model (ZEM) is jarenlang ervaring opgedaan in de praktijk en zo is geleerd hoe ermee gewerkt kan worden.

Over dit denken over kwaliteit en de praktische implicaties daarvan praten wij u bij tijdens de masterclass op 21 juni in de vooravond. U ontvangt bij die gelegenheid tevens vers van de pers het boek.

 
Praktische informatie:

Datum en tijd: donderdag 21 juni van 16.30 – ca. 20.00 uur.

Locatie: Domstad, Koningsbergerstraat 9, 3531 AJ Utrecht, ca. 10 minuten lopen vanaf Utrecht CS.

Prijs: €92,50 inclusief boek en broodmaaltijd (zie voor de overige bepalingen de folder)

Aanmelden en betaling: https://stichtingpresentie.paydro.com/de-ontdekking-van-kwaliteit

Meer informatie: zie bijgevoegde folder of kijk op www.presentie.nl/agenda

U bent de eerste om te reageren.
Geen belangrijk nieuws meer missen? Ga naar de Governance Update
Kwaliteit en veiligheid
Home
Wie we zijn
Wat we doen
Actueel
Themabank
Opleidingen
Goed Toezicht
Inloggen