Netwerkgovernance: nieuw onderzoek en praktijkvoorbeeld te zien in online sessie

Op 3 december 2020 geplaatst door

Na het inloggen komt u op een pagina met alle sessies van de virtuele conferentie. De sessie over netwerkgovernance vindt u helemaal onderaan deze pagina.

In de online sessie ‘Regionalisering en netwerken; inzichten in netwerkgovernance in de praktijk’ werden de crux en dilemma’s van netwerkgovernance besproken en geïllustreerd met een actueel nieuw initiatief in de regio Limburg. De sessie was onderdeel van het Congres ‘Een nieuwe generatie ouderen langer thuis’. De sessie is net als de andere 60 sessies van het congres nog te bekijken tot 1 januari 2021 op Een nieuwe generatie ouderen langer thuis.

Regionalisering is het credo
De maatschappelijke opgaven van vandaag schreeuwen om grens- en domein overstijgend organiseren, uit de kokers, rondom de behoeften van ouderen. ‘Regionalisering’ is het credo. Dit vraagt niet alleen anders organiseren maar ook innovatie, daadkracht, gedeeld belang en een nieuwe modus voor bestuurders en toezichthouders. Mirella Minkman, lid van de Wetenschappelijke Adviesraad van de NVTZ schetst tijdens de sessie de uitdagingen van netwerkgovernance en verwijst daarbij ook naar de recente publicatie ‘De governance van netwerkzorg ontrafeld’.

Limburg netwerk sociaal domein
In Limburg is ‘Vijf’ opgericht; een nieuwe samenwerking vanuit het sociaal domein om dichtbij en rondom de burger te organiseren metPSW, Wel.kom, De Zorggroep en VIGO-Vincent van Gogh. Zij brengen expertise in op het gebied van welzijn, geestelijke gezondheid, verslaving, ouderen en mensen met een verstandelijke beperking. Hierover vertelt Marc van Ooijen, voorzitter Raad van Bestuur van de Zorggroep.

Nieuw onderzoek netwerkgovernance
Daarnaast biedt Barbara Geurtsen, brancheambassadeur welzijn bij de NVTZ, een inkijkje in haar lopende onderzoek onder toezichthouders rond netwerkgovernance.

Bekijk voor 1 januari 2021 de online sessie ‘Regionalisering en netwerken; inzichten in netwerkgovernance in de praktijk’

Om uw reactie op deze pagina te kunnen plaatsen, moet u eerst inloggen.

Heeft u nog geen profiel? Registreer u dan om te kunnen inloggen op onze website.
Geen belangrijk nieuws meer missen? Ga naar de Governance Update
Innovatie van governance (keten- en netwerkgovernance)
Home
Wie we zijn
Wat we doen
Actueel
Themabank
Zoek+Vind
Opleidingen
Goed Toezicht
Inloggen