Nieuwsbericht

Lokale Innovatie Challenge ‘Vernieuwing toezicht in Welzijn’

Op 20 december 2018 geplaatst door

Doe ook mee met de Lokale Innovatie Challenge “Vernieuwing toezicht in welzijn, een kwestie van doen! Het doel van deze Challenge is om met een select gezelschap van koplopers te leren, innoveren en met elkaar een beweging aan te jagen om governance in de sociale sector verder te professionaliseren.

De buitenwereld van de sociale sector is continu in ontwikkeling. Dat heeft ook impact op het intern toezicht en goed bestuur van de organisaties binnen deze sector. Wilt u als raad van toezicht met elkaar verder professionaliseren door nieuwe inzichten toe te passen in de praktijk? Bent u met uw raad op zoek naar inspirerende vormen van toezicht, verantwoording en zeggenschap? De Lokale Innovatie Challenge biedt uw raad van toezicht en bestuurder(s)/directeur een omgeving waarin u samen leert en innoveert op een zelf gekozen thema, passend bij uw lokale of regionale context.

De Lokale Innovatie Challenge is een initiatief van de NVTZ Klankbordgroep Welzijn in samenwerking met Sociaal Werk Nederland en Verdiwel en wordt begeleid door Barbara Geurtsen, zelfstandig adviseur en procesbegeleider Governance & Innovatie. 

 

Waarom meedoen?

Het traject start in maart 2019 en daagt u uit om anders te kijken en doen. Het verrijkt uw kennis op een door u gekozen thema. U wordt geïnspireerd door koplopers met voorbeelden en dilemma’s van binnen en buiten de sector. U vertaalt deze verfrissende inzichten naar ideeën voor uw praktijk. Tot slot krijgt u begeleiding om het idee ook daadwerkelijk toe te passen in dialoog tussen raad van toezicht en uw bestuurder/directeur. Eind 2019 rond u de challenge af met een concreet nieuwe vorm of aanpak.

> Bekijk voor meer informatie www.toezichtinwelzijn.nl

 

Praktische informatie

  • Looptijd maart 2019 - december 2019    

  • 3 lokale bijeenkomsten | maart 2019, mei en oktober 2019 | data in overleg

  • 2 centrale bijeenkomsten van 2,5 uur | NVTZ Utrecht | 14 juni en 6 december 2019

  • Minimaal één lid als vertegenwoordiger raad van toezicht en bestuurder is betrokken

  • 5 uur individuele ondersteuning voor deelnemende raden van toezicht

 

Aanmelden en meer informatie
Aanmelden is mogelijk tot 15 februari 2019. Het aantal plaatsen is beperkt. Data en locaties worden afgestemd op uw agenda. Voor meer informatie en aanmelden: www.toezichtinwelzijn.nl.

Om uw reactie op deze pagina te kunnen plaatsen, moet u eerst inloggen.

Heeft u nog geen profiel? Registreer u dan om te kunnen inloggen op onze website.
Geen belangrijk nieuws meer missen? Ga naar de Governance Update
Innovatie van governance (keten- en netwerkgovernance)
Home
Wie we zijn
Wat we doen
Actueel
Themabank
Zoek+Vind
Opleidingen
Goed Toezicht
Inloggen