Nieuwsbericht

Bestuursdag NVTZ 2018

Op 13 september 2018 geplaatst door

Donderdag 30 augustus kwam het bestuur van de NVTZ bij elkaar voor een bestuursdag om het beleid van de vereniging te evalueren en uit te diepen. Het ochtendprogramma bestond uit een bezoek aan het hoofdkantoor van de ANWB, de grootste vereniging van Nederland.

De bestuursleden en bureaumedewerkers kregen hier een presentatie van Hans Hubers, ANWB programmadirecteur Vereniging. Met deze presentatie in het achterhoofd is onder leiding van een extern bureau van gedachten gewisseld over de toekomst van de NVTZ als vereniging. Basis voor het gesprek was het door het door dit bureau ontwikkelde model, de verenigingsschroef. Het model kent vier bladen: belangen behartigen, het bieden van individueel voordeel, ontmoeten en verbinden en het versterken van de collectiviteit.

   

 ’s Middags is een bezoek gebracht aan het Nederlands Instituut voor Internationale Betrekkingen, beter bekend als Instituut Clingendael. Na een rondleiding en verhaal over de rijke historie van het landgoed, is verder op de vereniging ingegaan. Maar nu op de onderdelen van de NVTZ die meer het karakter hebben van wetenschappelijke ondersteuning en de ontwikkeling van governance in zorg en welzijn.

De dag werd afgesloten met een korte bestuursvergadering, waar onder andere is gesproken over de organisatie van het lustrumfestival op 8 en 9 november, waar het 25-jarig bestaan van onze vereniging wordt gevierd. Ook is gesproken over de aanpassingen in de statuten van de NVTZ en een notitie van de Wetenschappelijke Advies Raad (WAR) van onze vereniging over de relatie tussen intern- en extern toezicht. Deze notitie sturen wij onze leden in de loop van dit najaar toe.

Om uw reactie op deze pagina te kunnen plaatsen, moet u eerst inloggen.

Heeft u nog geen profiel? Registreer u dan om te kunnen inloggen op onze website.
Geen belangrijk nieuws meer missen? Ga naar de Governance Update
Informatievoorziening en werkbezoek
Home
Wie we zijn
Wat we doen
Actueel
Themabank
Opleidingen
Goed Toezicht
Inloggen