Nieuwsbericht

Diederik Samsom verzorgt Ds. Visscherprijs op 22 maart

Op 28 februari 2018 geplaatst door
Hilly Udding

Op 22 maart 2018 vindt de tweede NTZ Kennismiddag plaats. Doel van de bijeenkomst is ontmoeting en kennisuitwisseling tussen mensen die werkzaam zijn in de zorg voor en ondersteuning van mensen met een verstandelijke beperking. Ook

Tijdens deze middag verzorgen drie sprekers, die elk op hun eigen manier betrokken zijn bij de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking, een interessante lezing. Nieuwe wetenschappelijke inzichten worden op een aansprekende wijze vertaald naar de praktijk.

Een nieuw programmaonderdeel dit jaar is de uitreiking van de Ds. Visscherprijs.

Keynote spreker Diederik Samsom

Diederik Samsom verzorgt de Ds. Visscherlezing. Diederik Samsom is voormalig Tweede Kamerlid en partijleider van de PvdA en vader van twee dochters. Een van zijn dochters is geboren met een beperking. Hij put uit eigen ervaring met de zorg voor zijn dochter Benthe.

Daarnast wordt de 'papieren en gedegen kennis' uit het tijdschrift NTZ omgezet in een levendige netwerkbijeenkomst. Prof. dr. Xavier Moonen en prof. dr. Petri Embregts vertellen over het meest recente onderzoek naar onderbouwde en cliëntgerichte zorg aan mensen met een verstandelijke beperking; wat weten we ervan, en hoe organiseer je het?

En de drie genomineerden voor de Ds. Visscherprijs geven een presentatie over de belangrijkste uitkomsten van hun onderzoek en de implicaties daarvan voor de zorg.

Voor de twaalfde keer wordt de tweejaarlijkse Ds. Visscherprijs uitgereikt aan de schrijver van het beste proefschrift over de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. De jury heeft 18 dissertaties ontvangen over uiteenlopende boeiende onderwerpen. Uit de inzendingen zijn de volgende 3 personen genomineerde voor de prijs, in alfabetische volgorde:

 

Dr. Gustaaf Bos, Antwoorden op andersheid

Over ontmoetingen tussen mensen met en zonder verstandelijke beperking in omgekeerde-integratiesettingen

 

Dr. Noud Frielink, Motivation, well-being, and living with a mild intellectual disability

A Self-Determination Theory perspective

 

Dr. Joanneke van der Nagel, Is it just the tip of the iceberg?

Substance use and misuse in inidividuals with Intellectual Disability (SumID)


Tijdens de NTZ Kennismiddag geven de genomineerden voor de Ds. Visscherpijs een presentatie over de belangrijkste uitkomsten van hun onderzoek en de implicaties daarvan voor de zorg. Diederik Samsom verzorgt dit jaar de Ds. Visscherlezing. Aan het eind van de bijeenkomst wordt de prijswinnaar bekend gemaakt en dat is meteen een goede reden voor een feestelijke borrel na afloop.

Meer informatie en inschrijven

Om uw reactie op deze pagina te kunnen plaatsen, moet u eerst inloggen.

Heeft u nog geen profiel? Registreer u dan om te kunnen inloggen op onze website.
Geen belangrijk nieuws meer missen? Ga naar de Governance Update
Gehandicaptenzorg
Home
Wie we zijn
Wat we doen
Actueel
ThemabankZoek + Vind
Opleidingen
Goed Toezicht
Inloggen