Eerste Branchebijeenkomst gehandicaptenzorg zeer gewaardeerd

Op 17 juni 2021 geplaatst door

De eerste branche bijeenkomst gehandicaptenzorg op 15 juni jl. bood aan bijna 50 toezichthouders een platform om met elkaar van gedachten te wisselen over de rol van de rvt bij het Kwaliteitssysteem Gehandicaptenzorg. De bijeenkomst werd door de aanwezigen zeer gewaardeerd en als goed beoordeeld.

In gesprek over rol rvt bij Kwaliteitssysteem Gehandicaptenzorg

NVTZ-leden gingen online in gesprek over het Kwaliteitssysteem Gehandicaptenzorg en de rol van de rvt o.l.v. Hans Waardenburg, NVTZ-brancheambassadeur gehandicaptenzorg.

Over het onderwerp waren vier inleidingen. Van drie van de inleidingen vindt u onderaan de pagina de getoonde PowerPoint. Twee inleidingen gingen in op de werking van het Kwaliteitssysteem en twee op de rol van de rvt in het Kwaliteitssysteem. Aansluitend discussieerden de toezichthouders in kleine groepen over de essentie van de inleidingen.

Reflectie en beeld op grote verscheidenheid dankzij Kwaliteitssysteem Gehandicaptenzorg

Het belang van het  Kwaliteitssysteem is dat er - naast een aantal feiten - vooral ruimte is voor reflectie op kwaliteit voor de cliënt en het handelen van de professional. Reflectie zowel binnen de organisatie plaats vindt, als in de vorm van externe visitatie.

Grote meerwaarde voor de rvt is dat zij een breder beeld krijgen over de grote verscheidenheid aan kwaliteitsaspecten binnen de brede populatie in de gehandicaptenzorg en hoe je daar als rvt de juiste focus in aan kunt brengen.

Najaar 2021 volgende branchebijeenkomst gehandicaptenzorg
De aanwezigen hebben zich uitgesproken voor het grote belang van het uitwisselen van tussen toezichthouders in gehandicaptenzorg over de thema’s in de sector.

Hans Waardenburg NVTZ-brancheambassadeur gehandicaptenzorg, organiseert in het najaar van 2021 dan ook graag een volgende branchebijeenkomst voor toezichthouders in de gehandicaptenzorg. Heeft u vragen of suggesties aan Hans Waardenburg, dan kunt u zich richten tot bureau@nvtz.nl

Om uw reactie op deze pagina te kunnen plaatsen, moet u eerst inloggen.

Heeft u nog geen profiel? Registreer u dan om te kunnen inloggen op onze website.
Geen belangrijk nieuws meer missen? Ga naar de Governance Update
Gehandicaptenzorg
Home
Wie we zijn
Wat we doen
Actueel
Themabank
Zoek+Vind
Opleidingen
Goed Toezicht
Inloggen