Activiteit

Zijlstra jaarcongres Expeditie Governance

14 nov
Type: Congres

Governance van (semi)publieke organisaties is sterk in ontwikkeling. Uit de lessons learned van de afgelopen jaren blijkt dat er behoefte is aan nieuwe perspectieven. Alsmaar meer regels hebben teveel tot afvinkgedrag geleid. Het wordt tijd om te zoeken naar nieuwe verhoudingen op bestuurlijk niveau waarbij waarden, het gedrag, de dynamics en de kritische tegenspraak meer aandacht krijgen. Strategisch partnerschap is zo’n nieuw concept waarin bestuur en intern toezicht zich, in verbinding met stakeholders, op een nieuwe manier tot elkaar verhouden. Uitgangspunt is het inhoudelijk debat en de strategische positionering, waarbij rolvastheid in rolbewustzijn verandert, met als uiteindelijk doel tot meer maatschappelijke waarde te komen.

Op het jaarcongres van het Zijlstra Center worden dit jaar onder de titel Expeditie Governance nieuwe perspectieven op governance in de publieke en non-profitsector nader verkend. Het ochtendprogramma bestaat uit de presentatie van wetenschappelijke papers; het middagprogramma uit workshops en een plenaire lezing waarbij vertegenwoordigers vanuit verschillende organisaties aan het woord komen:

  • Yvonne van Rooy, voorzitter Nederlandse Vereniging  van Ziekenhuizen (NVZ)

  • Paulina Snijders, lid van het College van Bestuur van Tilburg University

  • Ruud Klarenbeek, bestuurder JP van den Bent stichting 

> Bekijk het uitgebreide programma en een toelichting op de workshops

Indien u een uitnodiging met het uitgebreide programma wilt ontvangen, stuurt u een mailtje naar hetzijlstracenter@vu.nl.

Geplaatst door:
Om uw reactie op deze pagina te kunnen plaatsen, moet u eerst inloggen.

Heeft u nog geen profiel? Registreer u dan om te kunnen inloggen op onze website.
Geen belangrijk nieuws meer missen? Ga naar de Governance Update
Corporate governance / toezicht in andere sectoren
Home
Wie we zijn
Wat we doen
Actueel
ThemabankOpleidingen
Goed Toezicht
Inloggen