Activiteit

Themabijeenkomst: Over integriteit en professionaliteit van bedrijfsvoering in de zorg

06 jun
Tijd: 16:00 tot 18:00
Type: Bijeenkomst

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) en Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) hebben o.a. naar aanleiding van het onderzoek bij de Zorggroep Alliade, een oproep gedaan om de integriteit en professionaliteit in de zorgsector te versterken. Doelstelling is voorkomen van oneigenlijke besteding van zorggeld en van twijfelachtige financiële en organisatorische constructies binnen de zorgorganisatie.

Over die doelstelling zal iedereen het eens zijn. De vraag is wanneer wordt iets als ‘oneigenlijk’ bestempeld en wanneer is iets ‘twijfelachtig’. En als men het daar over eens, hoe wordt dit voorkomen én aangepakt? Dit heeft natuurlijk alles met compliance te maken.

De NZa en IGJ hebben onder andere gepleit voor verankering van een in het publiek recht boven vormen van zelfregulering, zoals de Zorgbrede Governancecode 2017. Ook pleiten IGJ en NZa voor een adequaat handhavingsinstrumentarium door deze externe toezichthouders.

In deze themabijeenkomst gaan we niet alleen in op de actualiteit rond dit vraagstuk landelijk, maar ook op de betekenis daarvan in de concrete zorgpraktijk. Met interessante sprekers!

> Bekijk alle informatie over deze bijeenkomst

Geplaatst door:
Om uw reactie op deze pagina te kunnen plaatsen, moet u eerst inloggen.

Heeft u nog geen profiel? Registreer u dan om te kunnen inloggen op onze website.
Geen belangrijk nieuws meer missen? Ga naar de Governance Update
Boardroom dynamics
Home
Wie we zijn
Wat we doen
Actueel
Themabank
Opleidingen
Goed Toezicht
Inloggen