Over Marieke van Voorn

Evaluator

Healing Leaders

Werkt landelijk

Ik, Marieke van Voorn, begeleid zorgbestuurders bij het snel doorzien en gericht aanpakken van hardnekkige patronen, zodat ‘heel de organisatie’ herstelt en revitaliseert.

De essentie van mijn werk is het onthullen van zaken die de realiteit in de weg staan: doorprikken van systeemblindheid, doorbreken van vastgeroeste patronen en overtuigingen. Dat maakt leiders nuchter en daadkrachtig. Ik faciliteer het proces van afbreken wat niet (meer) klopt en het ruimte geven aan herstel en bloei van het ongekende potentieel van de organisatie.

Ik houd van het vereenvoudigen van complexiteit en help leiders in de zorg graag snel aan verfrissende inzichten. Wanneer de onderste steen boven komt, start het herstelproces. De organisatie komt weer ‘tot leven’. Ik word er blij van wanneer de ruis verdwijnt en wanneer er helderheid en heling ontstaat.

Mijn missie is om de zorgsector te bekrachtigen, door zorgbestuurders te faciliteren met zelfinzicht en systeeminzicht, zodat ze zelf snel en gericht kunnen schakelen in verziekte en verzwakte zorginstellingen.

Specialisaties: organisatievitaliteit, boardroomdynamiek, transformatief / helend leiderschap, hardnekkige problemen (verzuim, verloop, onderlinge conflicten, organisatietrauma) patronen (narcisme, groepsdenken).

Ervaring

1997-2005AchmeaBeleidsmedewerker zorgcontractering huisartsenzorg
Adviseur Gezondheidsmanagement
Management Development Consultant
2006Terra Management SearchWerving en selectie management in de
zorgsector
2007-2009YachtInterim HRD en Management
2010 – hedenHealing LeadersSystemische diagnoses en behandeling van
verzwakte organisaties, mn. In de zorgsector

Scholing

1989- 1995Sociologie RUGBeleidsvraagstukken in de gezondheidszorg
2007-2008Verandermanagement AOGPost academische leergang
2010-2017Systemisch werken in organisatiesParre en Deden, Phoenix, Hellinger Instituut
2021House of CoherenceTransformationeel leiderschap
2022Spreken voor PubliekRoad to Keynote

Methodiek

Mede door het systemisch werken in organisaties heb ik geleerd om patronen te doorzien en doorbreken. Door vragen te stellen, kom ik snel tot de kern.

Ik schreef een boek over mijn ervaringen en inzichten: ‘Heel de organisatie. Herstel het zelfhelend vermogen van de organisatie’ (2022). De cases in het boek komen voornamelijk voort uit mijn werk in zorginstellingen.

Tarief

Vanaf € 2.500,00 ex BTW afhankelijk van de grootte van de organisatie-evaluatie en de complexiteit van de vragen.

Lees ook