Nieuwsbericht

Reactie bestuur NVTZ op brief minister Bruins inzake salaris topfunctionarissen

Geplaatst op: 16 april 2018

Er zijn diverse berichten voorbijgekomen omtrent het in de Tweede Kamer gevoerde debat naar aanleiding van berichten in de media over de bezoldiging van zorgbestuurders. In dit debat heeft de Tweede Kamer minister Bruins opgeroepen om de best verdienende zorgbestuurders met een salarisstijging in de WNT-overgangsfase aan te spreken op het ongewenste signaal dat zij van deze stijging uit vindt gaan. De minister heeft gehoor gegeven aan deze motie middels een brief aan de NVTZ en de NVZD (de brief van minister Bruins kunt u hier lezen).

Inmiddels heeft het bestuur van de NVTZ gereageerd op de brief van de minister. De NVTZ begrijpt weliswaar de ophef die is ontstaan in de Tweede Kamer en de samenleving, maar wijst ook op de reeds in gang gezette loonmatiging in nieuwe contracten. Daarnaast wijst de NVTZ er enerzijds op dat voor zover bekend, alle bestuurders zich houden aan het overgangsrecht wat voortvloeit uit de WNT, maar ook op de complexiteit van het overgangsrecht dat is ontstaan nadat de WNT 1 en de WNT 2 kort op elkaar zijn ingegaan. Tot slot benadrukt de NVTZ dat het merendeel van de bestuurders in zorg en welzijn wordt bezoldigd onder het WNT-maximum.

> De volledige brief van de NVTZ kunt u hier lezen

Mocht u naar aanleiding van deze brief vragen of opmerkingen hebben, dan kunt u altijd contact opnemen met het bureau van de NVTZ.

Om uw reactie op deze pagina te kunnen plaatsen, moet u eerst inloggen.

Heeft u nog geen profiel? Registreer u dan om te kunnen inloggen op onze website.
Home
Wie we zijn
Wat we doen
Actueel
Themabank
Opleidingen
Goed Toezicht
Inloggen