Nieuwsbericht

Vacature Beleidsmedewerker NVTZ

Geplaatst op: 6 december 2017

De Nederlandse Vereniging van Toezichthouders in Zorg en Welzijn (NVTZ) is een onafhankelijke en actieve vereniging die staat voor verantwoordelijk toezicht in zorg- en welzijnsinstellingen. Dit doet zij door met en voor toezichthouders en raden van toezicht te werken aan professionalisering en ondersteuning van het toezichthoudende vak.

De NVTZ neemt de landelijke belangenbehartiging van raden van toezicht in de zorgsector voor haar rekening, stelt kaders, biedt opleidingen, faciliteert en geeft adviezen aan toezichthouders in de zorg en in de sector welzijn. Ongeveer 850 raden van toezicht (circa 4000 toezichthouders) zijn lid van de NVTZ. De NVTZ bevindt zich in een dynamisch speelveld tussen zorgorganisaties, politiek, belangenverenigingen, wetenschap, advies- en onderzoeksbureaus en media. De NVTZ is zich bewust van haar voorbeeldfunctie. Transparantie, deskundigheid, professionaliteit en betrokkenheid staan dan ook hoog in het vaandel.

De NVTZ ziet de leden van de raden van toezicht als degenen die voor en namens de (lokale) samenleving toezien op het verwezenlijken van de waarden en primaire doelstelling van de zorgorganisatie. De NVTZ wil een vereniging zijn waar alle toezichthoudende organisaties zich vertegenwoordigd voelen.

Als vereniging is de NVTZ volop in beweging. Ter aanvulling van het team zoeken wij een

BELEIDSMEDEWERKER - Bestuurssecretaris (32-40 uur)

De beleidsmedewerker is verantwoordelijk voor beleidsontwikkeling en ondersteunt het bestuur van de NVTZ. Daarnaast is de beleidsmedewerker programmaleider voor het programma Portfolio’s. Dit programma omvat vijf verschillende aandachtsgebieden: duurzaam organiseren van zorg, kwaliteit en veiligheid, persoonlijke factor, innovatie en strategie en belanghouders. De NVTZ wil eens in de twee jaar een aandachtsgebied extra onder de aandacht brengen.

 

Taakomschrijving:

 • Bestuurssecretaris werkzaamheden

 • Programmaleider van het programma Portfolio’s

 • Initiëren, formuleren en implementeren van beleid

 • Adviseren leden en beantwoorden van vragen

 • Ondersteunen van werkgroepen, commissies, bestuur en directie

 

Competenties:

 • Academisch werk- en denkniveau

 • Gebleken belangstelling met de zorg en governance en zeggenschap

 • Uitstekende communicatieve- en schrijfvaardigheden

 • Ervaring met implementatie van beleid in een veranderende omgeving met diverse belanghebbenden

 • Initiatiefrijk, innovatief en resultaatgericht

 • Zelfstandige werker en goede ondersteuner

 • Flexibel inzetbaar qua tijd en qua taken

Salarisindicatie: functiegroep 60 conform cao ziekenhuizen.

De aanstelling is voor één jaar, waarna aanstelling voor onbepaalde tijd mogelijk is.

 

Meer informatie

Voor meer informatie over deze vacature kunt u contact opnemen met Ans Verstraeten, adjunct-directeur van de NVTZ door te mailen naar a.verstraeten@nvtz.nl of te bellen naar 030 – 7370085.

 

Solliciteren

Uw sollicitatiebrief en CV ontvangen we graag uiterlijk 2 januari 2018 via e-mail door te mailen naar bureau@nvtz.nl. Sollicitaties na deze datum worden niet in behandeling genomen. De eerste gespreksronde zal in de tweede week van januari plaatsvinden.

 

Acquisitie voor deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Om uw reactie op deze pagina te kunnen plaatsen, moet u eerst inloggen.

Heeft u nog geen profiel? Registreer u dan om te kunnen inloggen op onze website.
Home
Wie we zijn
Wat doen we
Actueel
ThemabankOpleidingenGoed Toezicht Inloggen