Nieuwsbericht

Nieuwe NVTZ publicaties: Reflectiegids en Mandaat en moeras

Geplaatst op: 16 november 2017

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van 16 november zijn twee nieuwe NVTZ publicaties gepresenteerd: de Reflectiegids en Mandaat en moeras. We brengen deze graag bij u onder de aandacht.


Reflectiegids

De reflectiegids is een praktische tool om binnen uw raad van toezicht aan de slag te gaan met reflectie. De afgelopen twee jaar heeft de NVTZ succesvol geëxperimenteerd met verschillende vormen van reflectie, die we hebben meegenomen in deze nieuwe reflectiegids. Maar juist bij reflectie is het belangrijk dat u zelf in regie bent en dat u zelf uw reflectiemethodes kiest.

 

Er is gekozen voor een map met losse kaarten, zodat in de toekomst nieuwe kaarten kunnen worden toegevoegd als ontwikkelingen of nieuwe methodes hierom vragen. Iedere raad van toezicht ontvangt één exemplaar van deze gids. Op onze website kunt u extra exemplaren bestellen en vindt u ook de digitale versie van deze gids.

 

> Bekijk digitale versie van de Reflectiegids (na inlog)

 

Mandaat en moeras

Mandaat en moeras. Over het maatschappelijk mandaat als grondbeginsel voor intern toezicht in de zorg. is een essay van de commissie Legemaate. De commissie is ingesteld door het bestuur van de NVTZ met als opdracht kernwaarden van het toezicht te formuleren. Via onze website kunt u dit essay bestellen of online inzien. 

> Bekijk digitale versie van Mandaat en moeras

   
Om uw reactie op deze pagina te kunnen plaatsen, moet u eerst inloggen.

Heeft u nog geen profiel? Registreer u dan om te kunnen inloggen op onze website.
Home
Wie we zijn
Wat we doen
Actueel
Themabank
Zoek+Vind
Opleidingen
Goed Toezicht
Inloggen