Nieuwsbericht

Onderzoek naar de ‘Relatie interne toezichthouder met de externe toezichthouder en de externe accountant’

Geplaatst op: 14 november 2017

In samenwerking met het Governance Kenniscentrum van de Stichting Nationaal Register verricht de Erasmus Universiteit Rotterdam vanuit het IvO Center for Financial Law & Governance een onderzoek naar de ‘Relatie interne toezichthouder met de externe toezichthouder en de externe accountant’.
Dit onderzoek richt zich op drie sectoren: de pensioensector, de zorgsector en de woningcorporatiesector. Vandaag de dag hebben de interne toezichthouders steeds intensiever contact met de externe toezichthouders. Dit brengt verschillende nieuwe vraagstukken en dilemma’s met zich mee, bijvoorbeeld met betrekking tot de aansprakelijkheid en informatievoorziening. Ook is de betekenis van de externe accountant toegenomen binnen het governance bouwwerk. 

Bent u intern toezichthouder in één van deze drie sectoren dan vragen wij uw medewerking aan dit onderzoek door het invullen van de enquête. Deze zal ongeveer 15 minuten van uw tijd in beslag nemen. Wij vragen u vriendelijk om de enquête uiterlijk 15 december a.s. in te vullen via de onderstaande links:

Als u als interne toezichthouder posities in meer dan een van de genoemde sectoren heeft, wilt u de enquête dan invullen voor de toezichthoudende functie die u het meeste aanspreekt?

> Lees meer achtergrondinformatie over het onderzoek

Heeft u vragen over de enquête? Neem dan contact op met Frits Meeuwissen via meeuwissen@law.eur.nl. Als u behoefte heeft aan algemene informatie, kunt u contact opnemen met Désirée Janssen via djanssen@nationaalregister.nl.

Om uw reactie op deze pagina te kunnen plaatsen, moet u eerst inloggen.

Heeft u nog geen profiel? Registreer u dan om te kunnen inloggen op onze website.
Home
Wie we zijn
Wat we doen
Actueel
Themabank
Zoek+Vind
Opleidingen
Goed Toezicht
Inloggen