Kom bij ons werken; vacature projectmedewerker Wtza (24 -32 u)

Geplaatst op: 8 juli 2022

De Nederlandse Vereniging van Toezichthouders in Zorg & Welzijn (NVTZ) is op zoek naar een

Projectmedewerker Wtza – intern toezicht (24-32 uur)

Wat doe je als projectmedewerker bij de NVTZ?

Als projectmedewerker Wtza heb je de ene dag vergaderingen over de voortgang van het project of wissel je informatie uit met de betrokken brancheorganisaties en andere betrokkenen bij het project zoals de NVTZ-Academie en het Zoek + Vind platform. De andere dag beantwoord je vragen van zorgaanbieders, ontwikkel je informatiemateriaal of breng je de administratie van het project op orde. Jij organiseert de vergaderingen en zorgt dat de actiepunten opgevolgd worden. Samen met de projectleiding denk je na over hoe de NVTZ de zorgaanbieders en haar raden van toezicht zo goed mogelijk kan ondersteunen. Als projectmedewerker Wtza – intern toezicht ben je een belangrijke spil in het project.

Samen met brancheorganisaties voor kleinschalige zorg (BVKZ), eerstelijnszorg (Ineen en LHV), tandheelkunde (KNMT) en zelfstandige behandelcentra (ZKN) staan we voor de ontwikkeling van een pakket voor de ondersteuning van het intern toezicht bij zorgaanbieders. Voor het project Wtza – intern toezicht heeft de NVTZ van het ministerie van VWS een subsidie ontvangen.

Taakomschrijving

 • Zorgen voor afstemming met de betrokken brancheorganisaties, zorgorganisaties en projectleiding,
 • Ondersteunen van de directie van de NVTZ en de projectleiding,
 • Voorbereiden en organiseren van bijeenkomsten voor zorgaanbieders en interne toezichthouders,
 • Telefonisch en schriftelijk vragen beantwoorden van (kleine) zorgaanbieders en toezichthouders over het interne toezicht en de dienstverlening van de NVTZ,
 • Voorbereiden en opstellen van beleid en informatiemateriaal,
 • Advies geven over en een eerste analyse van complexere vraagstukken voor nieuwe toezichthouders.

Het werkveld van de NVTZ betreft het hele veld van zorg en welzijn. De NVTZ heeft werkgroepen over actuele thema's binnen de zorg zoals de arbeidsmarkt, duurzaamheid en ethisch ondernemen in de zorg. Als beleidsmedewerker ondersteun je met regelmaat, in aanvulling op je werk voor de Wtza, een werkgroep op één van deze thema’s. We bieden je de gelegenheid je verder te ontwikkelen. Dit door deel te nemen aan bijeenkomsten, die we zelf organiseren voor onze leden, en aan de opleidingen van de NVTZ Academie.

Ten slotte slot heeft iedereen in het team van de NVTZ zijn eigen specialisatie, maar houden we elkaar graag op de hoogte en denken we desgevraagd met elkaar mee. We werken allemaal zelfstandig, maar er is ook ruimte om even bij te praten.

De collega die wij zoeken brengt het volgende mee

 • Opleiding op minimaal hbo-niveau: bijvoorbeeld gezondheidswetenschappen, management in de zorg, bestuur en beleid,
 • 3-5 jaar ervaring als projectmedewerker of affiniteit met projectmatig werk,
 • Een groot verantwoordelijkheidsgevoel; jij zorgt dat alles goed komt,
 • Vermogen om een netwerk te onderhouden, zowel binnen de NVTZ als daarbuiten,
 • Plan- en organiseertalent,
 • Uitstekende communicatieve- en schrijfvaardigheden,
 • Goede sociale vaardigheden,
 • Resultaatgericht en samenwerkingsgericht.

De voordelen van werken bij de NVTZ; ons aanbod

Is er een wederzijdse match? Dan doen wij je graag een aanbod bestaande uit:

 • Een salaris conform de CAO-ziekenhuizen schaal 55 (€3.461- €4.878 bij een fulltime dienstverband van 40 uur),
 • 25 vakantiedagen (bij een fulltime dienstverband),
 • Een goede pensioenregeling waarvan de werkgever een deel van de premie betaalt.

De NVTZ hanteert voor het overige eigen arbeidsvoorwaarden waar onder andere opleidingen, telefoon, laptop, hybride werken en teamdagen onder vallen. De aanstelling is voor één jaar, waarna aanstelling voor onbepaalde tijd mogelijk is.

Wat is en doet de NVTZ

De NVTZ is een onafhankelijke en actieve vereniging die zich in zet voor de ontwikkeling van de interne toezichtfunctie en voor professionalisering van het vak van het toezichthouden. Dit doet de NVTZ in afstemming en samenwerking met de leden van de vereniging en met belanghouders zoals het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), de Brancheorganisaties Zorg (Boz) en de Nederlandse Vereniging voor Zorgbestuurders (NVZD), Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd, Nederlandse Zorgautoriteit en verenigingen van toezichthouders in andere sectoren zoals Wonen en Onderwijs.

De NVTZ heeft oog voor actuele vraagstukken in zorg en welzijn zoals arbeidsmarktvraagstukken, persoonsgerichte zorg en positieve gezondheid. In ons meerjarenbeleidsplan staan belangrijke thema’s voor de komende jaren centraal: verduurzaming, kwaliteit van werk én de juiste samenhang. Daarnaast zet de NVTZ zich in om diversiteit in raden van toezicht te bevorderen. Samenwerking met onze leden is essentieel om zicht te hebben op en in te spelen op ontwikkelingen.

Het NVTZ-team op de Europalaan 500 in Utrecht bestaat uit de directie, beleidsmedewerkers en een medewerker communicatie/officemanagement.

Meer informatie

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Ans Verstraeten, adjunct-directeur van de NVTZ door te mailen naar a.verstraeten@nvtz.nl, of te bellen naar 030-7370085. 

Solliciteren

We zien graag kandidaten die echt werk willen maken van deze functie. Denk je dat jij dit bent? Dan ontvangen we je sollicitatiebrief en cv graag uiterlijk 1 augustus 2022. Deze kun je mailen naar bureau@nvtz.nl. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

Thema's:
Om uw reactie op deze pagina te kunnen plaatsen, moet u eerst inloggen.

Heeft u nog geen profiel? Registreer u dan om te kunnen inloggen op onze website.
Home
Wie we zijn
Wat we doen
Actueel
Themabank
Zoek+Vind
Opleidingen
Goed Toezicht
Inloggen