Interviewreeks over het ervaringsdeskundig perspectief van raden van toezicht

Geplaatst op: 11 februari 2022

Raden van toezicht in zorg en welzijn staan voor de vraag hoe ze het ervaringsdeskundig perspectief een plek kunnen geven in hun toezicht. Sommige raden hebben daarin al flinke stappen gezet, andere zijn nog op zoek hoe dat te doen, en er zijn ook raden die zich afvragen of ervaringsdeskundigheid wel relevant is voor hun toezicht. Om het onderwerp voor het voetlicht te brengen heeft de NVTZ Bas Baanders gevraagd als dossierhouder verankering van het ervaringsdeskundig perspectief in raden van toezicht actie te ondernemen. In dat kader is een artikel geschreven in de Governance Update. Op de NVTZ-website is een speciale dossierpagina ingericht.

In praktijk wordt er op veel manieren gewerkt aan verankering van het ervaringsdeskundig perspectief in het interne toezicht. Deze zijn niet altijd op schrift gesteld. Daarom beginnen we een reeks interviews onder de titel “Ervaringen van toezichthouders met ervaringsdeskundigheid”
Bedoeling ervan is: mensen goede ideeën aan de hand doen, leren, inspireren, kennis delen.

Leden van raden van toezicht – al dan niet expliciet ervaringsdeskundig - vertellen over de praktische en inventieve manier waarop hun raad ervaringsdeskundigheid een plek geeft in het interne toezicht. De verhalen komen uit de verschillende sectoren van zorg en welzijn. Alle interviews worden afgesloten met tips voor collega-toezichthouders.

Op 11 februari verschijnen de eerste twee interviews: één met Gerda Groen over haar ervaringen in de rvt Bartiméus en Marian Tankink over haar ervaringen als lid rvt SEIN: expertisecentrum voor epilepsie en slaapgeneeskunde. Het is de bedoeling dat de komende tijd regelmatig interviews worden gepubliceerd.

Zelf goede ideeën die je met collega-toezichthouders wilt delen? Neem dan contact op met Bas Baanders (baanders.consultancy@gmail.com) om de mogelijkheden te bespreken.

Veel leesplezier gewenst!

Thema's:
Om uw reactie op deze pagina te kunnen plaatsen, moet u eerst inloggen.

Heeft u nog geen profiel? Registreer u dan om te kunnen inloggen op onze website.
Home
Wie we zijn
Wat we doen
Actueel
Themabank
Zoek+Vind
Opleidingen
Goed Toezicht
Inloggen