Nieuwsbericht

Video’s als gespreksstarter rol rvt bij kwaliteitskader verpleeghuiszorg

Geplaatst op: 31 maart 2021

Hoe geef je als raad van toezicht zelf betekenis en vorm aan de rol van de rvt bij het kwaliteitskader verpleeghuiszorg? Daarover gaat de reisgids voor toezichthouders bij het kwaliteitskader verpleeghuiszorg. Ter aanvulling daarop zijn er nu 4 korte video’s.

In de video’s ziet u leden van de expertgroep die de thema’s uit de reisgids bij u introduceren en u vragen aanreiken voor het gesprek over de rol van de rvt bij het kwaliteitskader verpleeghuiszorg.

Van uitvoeren naar uitvinden
‘We komen uit een wereld waarin vastlag hoe het moet. Het gaat er nu om dat je zelf met je eigen omgeving uitvindt wat het goede is om te doen. Dat is een verschuiving voor de rol van een raad van toezicht. Het hangt ervan af of jij met je omgeving in staat bent om uit te vinden wat die rol nu is. Om er in de dialoog met elkaar uit te komen, in plaats van te kijken naar wat er is voorgeschreven.’

Bekijk de video met een introductie op de reisgids:

 

Drie thema’s voor toezicht houden
De reisgids beschrijft drie thema’s: het nieuwe tegemoet treden, bewust afwegen en verbinden. Elk thema bevat een korte beschrijving, dingen om te doen, en suggesties voor verdere verkenning. Ook staan er ervaringen in van collega-toezichthouders.

Bekijk de video met toelichting op het thema ‘Het nieuwe tegemoet treden’ door voormalig RvB bij Viattence en voorzitter expertgroep Laurent de Vries

Bekijk de video met toelichting op het thema ‘Bewust afwegen’ door voormalig lid RvT Mosea Zorggroep en lid van expertgroep Nico van Weert.

Bekijk de video met toelichting op het thema ‘Verbinden’ door directeur Zorggroep Apeldoorn en lid expertgroep Margje Mahler.

Meer over de ‘Reisgids voor toezichthouders bij het kwaliteitskader verpleeghuiszorg – Zienderogen Beter III

Om uw reactie op deze pagina te kunnen plaatsen, moet u eerst inloggen.

Heeft u nog geen profiel? Registreer u dan om te kunnen inloggen op onze website.
Home
Wie we zijn
Wat we doen
Actueel
Themabank
Zoek+Vind
Opleidingen
Goed Toezicht
Inloggen