Nieuwsbericht

Waar maakt de rvt zich zorgen over tijdens het verscherpt toezicht?

Geplaatst op: 16 december 2020

De ervaringen van toezichthouders met verscherpt toezicht sluiten aan bij eerder beschreven casussen. Dat blijkt uit de NVTZ-enquête naar de ervaringen en verwachtingen van intern toezichthouders bij verscherpt toezicht. Echter op de vraag ‘Waar maakt de rvt zich zorgen over tijdens het verscherpt toezicht?’ verschillen de antwoorden van toezichthouders met en zonder ervaring met verscherpt toezicht.

De centrale vragen van de enquête die werd aangekondigd in de NVTZ-nieuwsbrief van november 2020 waren: Wat zijn de ervaringen van interne toezichthouders als ze toezicht houden op een organisatie die door de IGJ onder verscherpt toezicht wordt gesteld? En wat zijn de verwachtingen en vragen bij toezichthouders die nog niet in een dergelijke situatie toezicht hebben hoeven te houden.

Deze compacte enquête geeft een eerste indruk. Ondanks de kleine aantallen werpt het licht op een aantal mogelijke vragen en is wellicht in de toekomst een opmaat voor verdere verdieping vanuit het perspectief van de intern toezichthouder. Het zou goed zijn daarbij ook de IGJ te betrekken.

Het volledige artikel ‘Blijf doorvragen ; ervaringen en verwachtingen van intern toezichthouders over verscherpt toezicht’ verscheen op 08-12-2020 in de Governance Update. U leest het artikel hier.

Thema's:
Om uw reactie op deze pagina te kunnen plaatsen, moet u eerst inloggen.

Heeft u nog geen profiel? Registreer u dan om te kunnen inloggen op onze website.
Home
Wie we zijn
Wat we doen
Actueel
ThemabankZoek + vind
Opleidingen
Goed Toezicht
Inloggen