Nieuwsbericht

Uit het bestuur – vergadering 15 oktober

Geplaatst op: 28 oktober 2020

Op donderdag 15 oktober zaten de bestuursleden van de NVTZ klaar voor de bestuursvergadering; thuis, achter hun computer, want door de aangescherpte maatregelen was de vergadering digitaal. Er was een volle agenda, waarvan het bestuur graag enkele onderwerpen uitlicht.

Allereerst is er gesproken over het onderzoek van Prof. (em.) Dr. Thijs Homan naar ervaringen van toezichthouders in de VVT-sector ten tijde van Corona. Middels een niet alledaagse methode heeft dit onderzoek geleid tot interessante bevindingen die leden kunnen gebruiken in de evaluatie van de eerste Coronagolf. Verschillende bestuursleden hebben deelgenomen aan het onderzoek en zagen potentie in de methode om ook in te zetten voor onderzoek van andere thema’s. Meer over het onderzoek en de gebruikte methode vindt u hier.

De uitkomsten van het onderzoek hebben er mede toe geleid dat Aad Koster (voorzitter) namens de NVTZ het manifest van het Humanistisch Verbond - Isoleer het virus, niet de mensen! – heeft ondertekend. Aan de hand van een vijfpuntenplan roepen de initiatiefnemers en ondertekenaars Minister Hugo de Jonge op om te komen tot context gebonden afwegingen binnen de kaders van de volksgezondheid en vanuit een gedeelde verantwoordelijkheid.

Tot slot heeft het bestuur gesproken over het nieuwe huisvestingsplan voor de NVTZ. In het voorjaar is het bureau verhuisd naar een tijdelijke locatie. Nadat het bestuur in een vorige vergadering heeft ingestemd met het programma van eisen, is er inmiddels zicht op een nieuwe plek. Op deze locatie is de realisatie van het NVTZ-kantoor als ontmoetingsplek (als de situatie dat weer toelaat) goed te realiseren. Het bestuur heeft de directie in de vergadering, binnen een vastgesteld financieel plan, gemandateerd om de verbouwing van deze locatie te starten. Dit zodra er overeenstemming is bereikt over de huurovereenkomst. Middels een commissie blijft het bestuur aangehaakt bij de voortgang van dit project.

Thema's:
Om uw reactie op deze pagina te kunnen plaatsen, moet u eerst inloggen.

Heeft u nog geen profiel? Registreer u dan om te kunnen inloggen op onze website.
Home
Wie we zijn
Wat we doen
Actueel
ThemabankZoek + Vind
Opleidingen
Goed Toezicht
Inloggen