Nieuwsbericht

Doorgang opleidingen NVTZ Academie

Geplaatst op: 16 oktober 2020

Er bestaan veel vragen rondom doorgang van de opleidingen van de NVTZ Academie in deze corona periode. Binnen de nieuwe maatregelen, die afgelopen dinsdag door het kabinet zijn afgekondigd, blijft het toegestaan om opleidingen uit te voeren. In samenspraak met de NVTZ heeft de Academie daarom besloten dat alle opleidingen die dit najaar geprogrammeerd staan, in live setting kunnen blijven plaatsvinden.

Vanzelfsprekend houdt de Academie bij de uitvoering van een opleiding rekening met de maatregelen die het RIVM en de overheid hanteren. Er wordt gezorgd voor ruime en goed geventileerde locaties (rekening houdend met de 1,5 meter voorwaarde) en wordt deelnemers gevraagd zich te houden aan de mondkapjesplicht in openbare ruimten. Groepen zijn gemiddeld 12-15 personen. Voelt u zich echter niet comfortabel bij een live meeting, heeft u klachten of vraagt het coronavirus daar in uw thuissituatie, werkcontext of samenleving om? Dan bieden we u, naast de fysieke meeting op locatie, graag alternatieven. Kijk voor meer informatie hierover op de opleidingspagina van de NVTZ Academie.

Trefwoorden: Academie, NVTZ, opleidingen
Thema's:
Om uw reactie op deze pagina te kunnen plaatsen, moet u eerst inloggen.

Heeft u nog geen profiel? Registreer u dan om te kunnen inloggen op onze website.
Ine Corbeth

Ik ben onaangenaam verrast door uw mail over het live laten doorgaan van de leergang.

Het aantal besmettingen is hoog en loopt nog steeds op.

We leven in alarmfase 4 waarin ten aanzien van werk staat dat je dat thuis doet tenzij het niet anders kan. Bijeenkomsten moeten beperkt worden.

Daarnaast vind ik het op zijn minst opmerkelijk dat een instelling als de leeracademie, als onderdeel van de Nederlandse Vereniging van Toezichthouders in de Zorg zich niet verantwoordelijker opstelt en daarmee het goede voorbeeld geeft.

Het is lopen langs de randjes van wat binnen de regelgeving nog net kan. 

Naar de letter en niet naar de geest.

 

ine Corbeth

lid Raad van Toezicht Kraamzorg de Eilanden.

Alexandra Reijerse

Ook mij lijkt het verstandiger om nu het goede voorbeeld te geven als toezichthouders en niet naar de "letter" van de regels te handelen. Voor mij betekent dat: alleen life bijeenkomsten als het echt niet anders kan. Voor een deel kunnen opleidingen, naschollingen online is mijn ervaring als docent. Een deel natuurlijk ook niet, maar zouden we dat niet beter uitstellen tot covid-19 weer onder controle is. Hoe jammer ook, ik zou graag weer volop profiteren van de life-bijeenkomsten van de NVTZ.

Alexandra Reijerse

Voorzitter Raad van Toezicht Veerkracht

Home
Wie we zijn
Wat we doen
Actueel
ThemabankZoek + vind
Opleidingen
Goed Toezicht
Inloggen