Nieuwsbericht

NVTZ gaat verhuizen en ALV digitaal

Geplaatst op: 22 mei 2020

NVTZ gaat verhuizen
Het zal u wellicht overvallen, maar het bestuur en de directie hebben in de afgelopen bestuursvergadering het besluit genomen ons kantoor op de Churchilllaan 11 te Utrecht per 1 juni te verlaten.

De afgelopen 10 jaar hebben we velen van u en velen van onze relaties hier mogen ontvangen; in onze cursussen, bij intervisiegroepen, in werkgroepen en commissies of om met een van onze medewerkers te spreken. De twaalfde verdieping waarop wij gehuisvest waren, werd ter beschikking gesteld aan een nieuwe huurder. Weliswaar mochten wij ons huurcontract uitdienen in het door ons gehuurde kantorendeel, maar de verbouwingswerkzaamheden op de rest van de verdieping gaf zoveel overlast dat wij de verhuurder hebben gevraagd ons huurvrij te laten vertrekken.

Tijdelijk zullen we onze intrek nemen aan de Niasstraat 1 te Utrecht, een bedrijfsverzamelgebouw in het kleurrijke Lombok en op loopafstand van het station. Wij zullen hier in ieder geval tot 1 januari 2021 blijven. Vanuit deze tijdelijke omgeving gaan we opzoek naar een permanente locatie. Vanzelfsprekend houden we u hiervan op de hoogte.

ALV en voorprogramma over wetgevingstrajecten digitaal  
Op donderdag 4 juni vindt de algemene ledenvergadering (ALV) en tevens jaarvergadering van de NVTZ plaats, waarin het bestuur verantwoording aflegt over het gevoerde beleid en de jaarrekening. In verband met Covid-19 zal de ALV dit jaar een digitale bijeenkomst zijn. De ALV start om 15:00 en is uiterlijk om 17:00 afgelopen.

In het programma dat vooraf gaat aan de ALV, staan relevante wetgevingstrajecten voor toezichthouders in zorg en welzijn centraal. Verschillende sprekers verzorgen een presentatie die van tevoren wordt opgenomen en voorafgaand aan de ALV wordt gedeeld met de leden die zich hebben aangemeld. Gedurende de ALV zullen de sprekers hun presentatie recapituleren, waarna er gelegenheid is tot vragen. In twee breakoutsessies is er ook gelegenheid om met elkaar in discussie te gaan. Uiteraard is het ook mogelijk om uw vragen al voorafgaand aan de ALV te stellen.

Globaal ziet het programma er als volgt uit:

Voorprogramma over wetgevingstrajecten

 • Louis Houwen - Advocaat en bijzonder hoogleraar- (Dirkzwager/ TIAS)         
  Over BV- configuraties in de zorg
 • Joost Kramer - ondernemingsrechtjurist- (JJK advies)
  Over de Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR)
 • Peter Coolen - beleidsadviseur- (Ministerie van VWS)
  Over de Wet Toetreding Zorgaanbieders (WTZa)
 • Thom van Woerkom - coördinator medezeggenschap (LOC)
  Over de Wet Medezeggenschap Cliënten Zorginstellingen (WMCZ)

Algemene ledenvergadering

Aanmelden voor de ALV en het voorprogramma kan via deze link.

Trefwoorden: ALV, verhuizen
Thema's:
Om uw reactie op deze pagina te kunnen plaatsen, moet u eerst inloggen.

Heeft u nog geen profiel? Registreer u dan om te kunnen inloggen op onze website.
Home
Wie we zijn
Wat we doen
Actueel
Themabank
Opleidingen
Goed Toezicht
Inloggen