Nieuwsbericht

Online ontwikkelingen NVTZ Academie

Geplaatst op: 1 mei 2020

Voor iedereen is de nieuwe situatie een situatie voor heroriëntatie. Zo ook voor de NVTZ Academie. We gaan ervan uit dat in ieder geval tot september er geen fysieke opleidingen worden gehouden. Inmiddels heeft de NVTZ Academie met haar docenten niet stilgezeten. Al begin april zijn we gestart met pilots om de opleidingen online te houden. De bestaande online leeromgeving die NVTZ Academie al jaren gebruikt, komt ook zeer goed van pas.

Positieve evaluaties online opleidingen
De pilots zijn verrassend goed verlopen en positief geëvalueerd. De meeste opleidingen blijken voor deze vorm zeer geschikt te zijn. Daarom is besloten om in mei en juni hier volop mee door te gaan. Met de docenten worden de programma’s zo gemaakt dat de kennisoverdracht juist plaatsvindt en ook dat er voldoende ruimte is voor onderlinge dialoog en bespreking van casuïstiek.

Enkele uitspraken van deelnemers van online opleidingen zijn:

  • De gehele digitale aanpak is mij verrassend goed bevallen
  • Professioneel opgezet!
  • Een vorm die, ook onder normale omstandigheden, veel vaker kan worden toegepast
  • Een uitstekende dag gehad!
  • Heel handig en een prima ervaring!

Op deze pagina vindt u een overzicht van de opleidingen die we online aanbieden. De lijst wordt naar de nieuwste inzichten bijgewerkt.

Risicoloos aanmelden voor opleidingsaanbod najaar 2020
Het opleidingsaanbod voor het najaar 2020 zal gewoon van kracht blijven ten behoeve van de professionalisering van de toezichthouders. Afhankelijk van de maatregelen en voorwaarden die de overheid stelt, zullen we de opleidingen door laten gaan, rekening houdend met de richtlijnen vanuit het RIVM. Mochten deelnemers geen gebruik willen maken van een online opleiding in dit voorjaar, dan kan er altijd doorgeschoven worden naar de eerstvolgende fysieke opleiding. Bij een aanmelding loopt u dus geen risico. Gezien de positieve resultaten verwachten we dat het zowel online als live aanbieden van opleidingen (blended learning), niet alleen nu maar ook voor de toekomst voor toezichthouders zeer aantrekkelijk blijft. Het scheelt immers voor velen ook veel reistijd.

Nieuwe ontwikkelingen t.a.v. het professionaliseringsaanbod
Op dit moment zijn we hard bezig met het blijven ontwikkelen van nieuwe professionaliseringsmogelijkheden. We houden u via de nieuwsbrief, LinkedIn-pagina’s en NVTZ-website op de hoogte houden van de nieuwste ontwikkelmogelijkheden.

Thema's:
Om uw reactie op deze pagina te kunnen plaatsen, moet u eerst inloggen.

Heeft u nog geen profiel? Registreer u dan om te kunnen inloggen op onze website.
Home
Wie we zijn
Wat we doen
Actueel
Themabank
Opleidingen
Goed Toezicht
Inloggen