Nieuwsbericht

Leergang voor nieuwe toezichthouders

Geplaatst op: 23 december 2019

Wilt u zich, als nieuwe toezichthouder in de Zorg & Welzijn branche, verder bekwamen in de elementaire en actuele kennis, inzichten en vaardigheden rondom toezicht houden? Dan is ‘Leergang de nieuwe toezichthouder in zorg & welzijn’ wellicht een geschikt programma voor u.

In de opleiding wordt uitgebreid stilgestaan bij de essentie van het toezichthouderschap, en de positionering van de RvT in het gehele krachtenveld. Ook komt oordeel- en besluitvorming en de toezichtvisie onder de aandacht. Ten slotte wordt er tijdens de afsluitende dag aandacht geschonken aan de boardroom dynamics door middel van een speciaal ontwikkelde simulatie waarbij er ruimschoots de mogelijkheid wordt geboden om in dialoog te reflecteren met elkaar.

Het programma bestaat uit een bewezen mix van gedegen, relevante kennis van en door experts, het uitwisselen van ervaringen en het verkrijgen van nieuwe perspectieven . Er is voldoende ruimte voor inbreng van eigen casussen, vragen en onderlinge dialogen. Zodat u als nieuwe toezichthouder bewuste keuzes kunt maken en doordachte daadkracht ontwikkelt voor de uitdagingen van vandaag en morgen.

Enkele ervaringen oud-deelnemers:
“Zeer helpend in de setting en hoe je je als RvT verhoudt tot de RvB en achter informatie komt die je niet hebt.”

“Het helpt me om de balans tussen besturen en toezicht houden te houden.”

“Positieve bijdrage van kennis delen en vergroten”

“Het programma had een verdiepende werking en geeft bagage voor ‘bewuste dialoog’”

Voor meer info en aanmelden klik hier.

Om uw reactie op deze pagina te kunnen plaatsen, moet u eerst inloggen.

Heeft u nog geen profiel? Registreer u dan om te kunnen inloggen op onze website.
Home
Wie we zijn
Wat we doen
Actueel
Themabank
Opleidingen
Goed Toezicht
Inloggen