Nieuwsbericht

Festivalnieuws: Themakeuze en Waarom een festival?

Geplaatst op: 23 oktober 2019

In de aanloop naar ons ledencongres ‘Gebiedsgericht samenspel’ op 7 november delen we wekelijks aanvullende informatie met u. In deze editie aandacht voor de thema-keuze en de vraag: Waarom in festival-vorm?

Het fenomeen ‘samenspel’ houdt de gemoederen bezig. Het mag geen toeval heten dat 2019 in de Trendrede is uitgeroepen tot het jaar van de vereende krachten. In deze tekst geven Nederlandse toekomstdenkers ‘de algemene lijnen weer’ en wijzen zij op ‘waar de ruimte zit in de samenleving’. Ook als vereniging willen wij - met oog voor algemene lijnen - in deze ruimte gaan staan. Samen met u willen we hardop nadenken over hoe we dit het best kunnen doen. Welke urgente thema's leven in de maatschappij? Waar kunnen toezichthouders ‘de ruimte nemen’? Waar kan men dit beter aan anderen overlaten? Wat doet ‘gebiedsgerichte zorg’ met de dynamiek binnen uw organisatie? Welke tijdloze, algemene lijnen kunnen we hierin onderscheiden?

Dan de keuze voor een festival-vorm. Deze is niet klakkeloos gemaakt, of louter ge-ent op het volgen van de laatste trends. We zagen het al bij onze collega’s van het Good Governance Institute te Londen: het fenomeen festival staat ook voor het prikkelen van de twee hersenhelften. En voor een sfeer waarin bezoekers zelf kunnen grasduinen in een ruim aanbod aan interactieve sessies. Wilt u erbij zijn of liever eerst meer informatie over de workshops? Klik hier.

Trefwoorden: Festival, Trendrede, nieuws, thema
Om uw reactie op deze pagina te kunnen plaatsen, moet u eerst inloggen.

Heeft u nog geen profiel? Registreer u dan om te kunnen inloggen op onze website.
Home
Wie we zijn
Wat we doen
Actueel
Themabank
Opleidingen
Goed Toezicht
Inloggen