Nieuwsbericht

Festivalnieuws: Akoesticum en netwerken

Geplaatst op: 14 oktober 2019

In deze festival-editie willen we speciaal aandacht besteden aan de festival-locatie. Want als deelnemer van ons festival begeeft u zich letterlijk op bijzonder terrein.

‘‘Twee schoone gebouwen zullen U het leven veraangenamen. Een mooie natuur omringt u en beter als elders vindt ge hier terreinen om te oefenen.’

Het zijn woorden van kolonel D.L. Hoogkamer, uitgesproken op 1 mei 1906, kort voordat het garnizoen zijn intrek zou nemen in twee nieuwe infanteriekazernes (de latere Johan Willem Frisokazerne en Mauritskazerne).

In 2011 startte de verbouwing van de Frisokazerne tot Akoesticum, dat in z'n huidige gedaante bekend staat als trainingsruimte voor dans, theater en muziek. Direct vanaf het perron van station Ede-Wageningen loopt u op dit gebouw aan. Precies zoals het in die tijd infrastructureel bedoeld was. Komt u op a-militaristische wijze met de auto, let dan goed op: deze route is wat uitdagender. 

Op 7 november zal Patrick Kenis als een van de hoofdsprekers de zaal vullen met woorden over netwerken als organisatievorm van de toekomst. Als hoogleraar Policy and Organisation Studies aan de Universiteit van Tilburg boog hij zich ook over de betekenis hiervan voor u als toezichthouder: Hoe houd je toezicht op een netwerkorganisatie en hoe beïnvloedt toezicht de werking van het netwerk? 

In de geest van kolonel Hoogkamer vinden er tijdens de overige plenaire onderdelen en workshopsrondes vele andere (gedachte)oefeningen plaats. Klik hier voor een overzicht van het volledige programma en om u aan te melden.

Thema's:
Om uw reactie op deze pagina te kunnen plaatsen, moet u eerst inloggen.

Heeft u nog geen profiel? Registreer u dan om te kunnen inloggen op onze website.
Home
Wie we zijn
Wat we doen
Actueel
Themabank
Opleidingen
Goed Toezicht
Inloggen