Nieuwsbericht

Festivalnieuws: merkbare samenwerking en veranderfonteintjes

Geplaatst op: 9 oktober 2019

In de aanloop naar ons ledencongres ‘Gebiedsgericht samenspel’ op 7 november zullen we wekelijks aanvullende informatie met u delen. Zoals aangekondigd zullen we die dag, aangespoord door drie hoofdsprekers en talloze workshopleiders, over de vraag ‘Wat betekent gebiedsgericht samenwerken voor het interne toezichthouden?’ in gesprek gaan.

Van voorgenoemde groep mengt zich geregeld iemand in het landelijke debat. Zo kwam onlangs hoofdspreker Anja Schouten aan het woord in een NRC-artikel over een hoorzitting in de Tweede Kamer en personen met verward gedrag. Brandpunt van het stuk: de zwakste schouders in de samenleving in zwakke wijken dragen vaak de grootste maatschappelijke lasten. De specifieke problemen die dit met zich meebrengt, zoals een lokaal hoge concentratie aan verward gedrag en het melden, registreren en ‘met zorg omkleden’ hiervan, plaatst o.a. politie, ggz, gemeenten en woningcorporaties voor een groot samenwerkingsvraagstuk.

Als portefeuillehouder Zorg en Veiligheid bij de Nationale Politie en oud-bestuursvoorzitter van Zorgbalans gaat dit Schouten aan het hart. Misschien ervaart ook u in uw eigen context de urgentie van dit vraagstuk of herkent u onderliggende dynamieken. We hopen dat het Edese Akoesticum op 7 november een plek mag zijn waar we hete hangijzers als deze kunnen aangrijpen.

Een andere klinkende naam die ons die dag met zijn aanwezigheid komt opluisteren: professor Thijs Homan, de man wier mond overloopt van ‘veranderfonteintjes’. Op een geanimeerde wijze geeft hij, in lijn met zijn gelijknamige digitale boek, een workshop over ‘de veranderende gemeente’. Wat kunnen wij leren van ineffectieve verandertrajecten?

Nieuwsgierig naar het programma?
Aanmelden kan via: http://www.nvtz.nl/festival2019

Trefwoorden: Ledenfestival NVTZ
Thema's:
Om uw reactie op deze pagina te kunnen plaatsen, moet u eerst inloggen.

Heeft u nog geen profiel? Registreer u dan om te kunnen inloggen op onze website.
Home
Wie we zijn
Wat we doen
Actueel
Themabank
Opleidingen
Goed Toezicht
Inloggen