Nieuwsbericht

Bestuursdag NVTZ 2019

Geplaatst op: 6 september 2019

Donderdag 29 augustus kwam het bestuur van de NVTZ bij elkaar op zijn jaarlijkse bestuursdag. Deze werd gehouden in de inspirerende omgeving van de wijk Ruwaard in Oss.
De bestuursleden en bureaumedewerkers kregen hier een presentatie van Anton Mulders, Coördinator Ons Huis van de Wijk, een initiatief voor en door buurtbewoners en onderdeel van Proeftuin Ruwaard.

 

 Met deze presentatie in het achterhoofd is onder leiding van Peter Ruigrok, ervaren toezichthouder bij woningcorporaties en zorginstellingen en tevens lid van de NVTZ, van gedachten gewisseld over de toekomst van de NVTZ als vereniging. Het beleidsplan van de NVTZ loopt tot 2020. Tijdens de voorjaars ALV en de teamdag van het bureau is er al gediscussieerd over de koers van de vereniging. De bestuursdag 2019 is een volgende bouwsteen in het proces dat uiteindelijk het toekomstige beleidsplan 2020-2025 moet opleveren. De koers van de vereniging hangt nauw samen met denken over intern toezicht in zorg en welzijn, dat weer wordt beïnvloed door ontwikkelingen in de samenleving.

Het gesprek in de ochtend leidde naar de volgende thema’s: 1. Oriëntering vanuit de behoefte van burgers, 2. Hoe kunnen we bepalen of we aan deze behoefte voldoen, 3. Nieuwe organisatorische configuraties die daar voor behulpzaam zijn. In de middag werd dit verder uitgewerkt.

In het voorjaar zullen de conceptplannen met de leden worden besproken.

De dag werd afgesloten met een korte bestuursvergadering, waar onder andere is gesproken over de halfjaarraportage van de vereniging en de voortgang van de programma’s van de NVTZ.

Thema's:
Om uw reactie op deze pagina te kunnen plaatsen, moet u eerst inloggen.

Heeft u nog geen profiel? Registreer u dan om te kunnen inloggen op onze website.
Home
Wie we zijn
Wat we doen
Actueel
Themabank
Opleidingen
Goed Toezicht
Inloggen