Nieuwsbericht

Festivalnieuws editie 5

Geplaatst op: 2 november 2018

In deze laatste editie van het festivalnieuws besteden we aandacht aan de tweede festivaldag op vrijdag 9 november. Het thema Van waarde blijven wordt deze dag beleefd vanuit drie verschillende werelden; de samenleving, de praktijk van zorg en welzijn, en governance. Uiteraard beïnvloeden deze werelden elkaar en lopen ze in elkaar over.

In de loop van de dag komt u in alle werelden en kunt u de waarden dus vanuit verschillende perspectieven bekijken en beleven. Muzische intermezzo's van Bart van Rosmalen, Peter Rombouts en Anouk Saleming door de dag heen vormen de rode draad van het programma.

 

Plenair ochtendprogramma

Het festival opent met een aantal inspirerende plenaire sprekers, waaronder Prinses Laurentien namens de Missing Chapter Foundation, André Rouvoet; voorzitter Zorgverzekeraars Nederland, en Victor Groothengel; general manager Philips Health Systems Benelux.

Prines Laurentien  

Wat is er voor nodig om een niet vrijblijvende dialoog te voeren, waarbij mensen als gelijken met elkaar in gesprek gaan? Niet gelijk omdat ze dezelfde plek in de maatschappij hebben, maar omdat ze allemaal een stukje van de puzzel hebben om tot nieuwe antwoorden te komen. Prinses Laurentien zet zich er voor in om de dialoog tussen werelden op gang te brengen. En daarmee een nieuw handelingsperspectief te bieden.

Missing Chapter biedt een perspectief voor een complexe vraag waar volwassenen alleen niet uitkomen. Door samen met kinderen de juiste vragen te stellen en te luisteren, ontstaan nieuwe antwoorden.

Wie op zoek wil naar onderliggende waarden, moet gesprekken voeren en daarbij stevig doorvragen. Dat is wat Zorgverzekeraars Nederland is gaan doen. De opbrengsten hiervan resulteerden in de Waardenkaart van de Nederlandse gezondheidszorg. Een inventarisatie van waarden die een bruikbaar vocabulaire biedt voor iedereen die op een fundamenteel niveau wil denken en discus­siëren over de zorg.

 
 

Met het Evoluon en de stad Eindhoven als festivallocatie, mag ook de bijdrage van Philips bij waardecreatie in de zorg niet in het programma ontbreken. Victor Groothengel; general manager Philips Health Systems Benelux, neemt ons namens Philips mee in de toekomst van zorg en welzijn.

 

                                                      

                                                         

 

Werksessies

Na de lunch bezoekt u drie werelden in de vorm van verschillende werksessies. Deze worden gegeven door betrokken denkers en doeners uit zorg en welzijn. Bekijk alle sprekers en werksessies in onderstaand schema (klik op de afbeelding voor vergroting).

Voorafgaand aan de sessie 'Door ervaring wijzer' zijn we benieuwd naar uw ervaringen met ervaringsdeskundigheid. We hopen daarom dat u hierover een aantal vragen wilt beantwoorden, dit duurt ongeveer 10 minuten. U kunt de vragenlijst hier invullen.

 

Dynamische en interactieve markt

Er vindt, verspreid door het Evoluon, ook een gevarieerde markt plaats, waar u de hele middag terecht kunt. Op deze markt zijn uiteenlopende organisaties te vinden, onder meer LOC, Hospice Mariaweide en Waarderend toezicht, maar bijvoorbeeld ook een escaperoom van &happy. U kunt van gedachten wisselen met diverse adviesbureaus, werving en selectie bureaus en opleidingsinstituten, maar ook in gesprek gaan met verschillende auteurs van recent verschenen boeken. Of met de regio- en branche ambassadeurs van de NVTZ. U hoeft zich ook op deze markt dus geen moment te vervelen. Wij hopen u deze dag te mogen ontmoeten om samen ons lustrum te vieren!

                                                       

Thema's:
Om uw reactie op deze pagina te kunnen plaatsen, moet u eerst inloggen.

Heeft u nog geen profiel? Registreer u dan om te kunnen inloggen op onze website.
Home
Wie we zijn
Wat we doen
Actueel
Themabank
Zoek+Vind
Opleidingen
Goed Toezicht
Inloggen