Nieuwsbericht

Festivalnieuws editie 3

Geplaatst op: 19 oktober 2018

Beste leden van de NVTZ,
 

Inmiddels hebben we 250 deelnemers aan ons festival, het beloven twee prachtige dagen te worden. Wat zou het mooi zijn als ook uw organisatie of instelling aanwezig kan zijn. Nooit eerder hebben we als NVTZ zo’n grote variëteit aan sprekers, werksessiebegeleiders en andere actieve deelnemers aan u kunnen tonen. In dit festivalnieuws zullen we inzoomen op de verbinding tussen toezicht en ervaringsdeskundigheid.
Mocht uw raad van toezicht onverhoopt zelf niet kunnen komen, hoop ik dat wellicht iemand van uw cliëntenraad of uw bestuurssecretaris aanwezig zou kunnen zijn. Het worden dagen die ook voor hen zeer veel te bieden hebben.


Marius Buiting
Directeur NVTZ

 

                                                        

 

Door ervaring wijzer?
Werksessie over ervaringsdeskundigheid door Bas Baanders 

Écht weten hoe het er nu aan toe gaat in uw instelling: dat is waar elke raad van toezicht naar op zoek is. De mensen die het kunnen weten zijn vaak cliënten/patiënten die uw instelling ervaren en hun naasten. Toch is het nog een hele zoektocht om het ervaringsdeskundig perspectief een plek te geven in de raad van toezicht. Tijdens de werksessie ‘Door ervaring wijzer’ in de praktijk van zorg en welzijn, gaat Bas Baanders in op het ervaringsdeskundige perspectief. Bijvoorbeeld op de vraag hoe ver ervaringsdeskundigheid reikt? En zijn hiervoor ook andere manieren naast het gesprek met de cliëntenraad? Tijdens deze werksessie wisselen we ervaringen uit en verkennen we mogelijkheden om het ervaringsdeskundig perspectief nog steviger te verankeren in uw toezicht.

Voorafgaand aan deze werksessie zijn we erg benieuwd naar uw ervaringen met ervaringsdeskundigheid, om zo inzicht te krijgen in wat hier al mee gebeurt. Daarom hopen we dat u hierover een aantal vragen wilt beantwoorden, dit neemt ongeveer 10 minuten in beslag. U kunt de vragenlijst invullen via onderstaande link.
>
Ga naar de vragenlijst

Wat wil je dat ik voor je doe?
Werksessie van Ine Voorham

Tijdens de werksessie ‘Wat wil je dat ik voor je doe?' in de praktijk van zorg en welzijn, gaat Ine Voorham met ons in gesprek over compassie en collectieve waarden in relatie tot uw eigen waarden.
Ine Voorham is Luitenant-kolonel en gepensioneerd directeur van de Stichting Leger des Heils Welzijn- en Gezondheidszorg. In 2006 promoveerde zij op een onderzoek naar sociale uitsluiting onder cliënten van het Leger des Heils onder de titel ‘Er buiten staan’.

Kinderen als change-agents?
Werksessie van Missing Chapter Foundation

Luisteren naar de ideeën van kinderen, helemaal als het gaat over vraagstukken die ook hun toekomst gaan bepalen: met de Raad van Kinderen denken kinderen structureel mee met organisaties over strategische en maatschappelijke vraagstukken.
In de werksessie 'Kinderen als change-agents?' in de wereld van governance neemt Missing Chapter Foundation ons mee in de toegevoegde waarde van een Raad van Kinderen bij besluitvorming en maatschappelijke vraagstukken. Missing Chapter maakt zich hard voor kind-inclusie. Omdat kinderen er recht op hebben en omdat hun creatieve denkkracht beslissingen beter maakt. Missing Chapter agendeert, helpt besluitvormers en faciliteert op allerlei manieren gelijkwaardige dialoog tussen generaties.

 

Nieuwsgierig naar de onderwerpen en sprekers van deze werksessies? Meld u dan snel aan voor ons lustrumfestival.

 

                                                        

Om uw reactie op deze pagina te kunnen plaatsen, moet u eerst inloggen.

Heeft u nog geen profiel? Registreer u dan om te kunnen inloggen op onze website.
Home
Wie we zijn
Wat we doen
Actueel
Themabank
Opleidingen
Goed Toezicht
Inloggen