Nieuwsbericht

Festivalnieuws

Geplaatst op: 5 oktober 2018

Festivalnieuws

In aanloop naar ons lustrumfestival Van waarde blijven op 8 en 9 november nemen we u graag mee in de nieuwste ontwikkelingen en achtergronden met betrekking tot het festival. In dit bericht vertellen we u meer over de eerste festivaldag op donderdag 8 november en de achtergrond van kunstenaar Teun Castelein, die deze middag een grote rol speelt. Ook besteden we aandacht aan de werkgroep Diversiteit binnen de NVTZ, zij gingen tijdens het lustrumjaar op pad met de vraag ‘Wat kunnen wij in termen van besturen en organiseren leren van mensen met diverse achtergronden?’ Ze gingen op zoek naar de waarden die voor de toekomst van besturen en organiseren niet verloren mogen gaan omdat we ze niet gezien hebben of omdat ze niet onderzocht zijn.

 

Eerste festivaldag met kunstenaar Teun Castelein

Het lustrumfestival wordt op donderdag 8 november bij Keukenconfessies op Strijps-S in Eindhoven geopend door festivalvoorzitter Eva Brouwer. Op het programma van deze dag staan onder andere interactieve paneldiscussies waarin we terugblikken op 25 jaar waarden in zorg en welzijn én ook juist vooruitkijken naar de toekomst van zorg en welzijn. We gaan deze middag met kunstenaar Teun Castelein aan de slag met creatieve technieken, daar waar de waarde van zorg en welzijn verloren dreigt te gaan en nieuwe wegen gevonden moeten worden om die waarde te bestendigen. Na een feestelijk diner is er, onder het muzikaal genot van muziek van Pierre et Les Optimistes, de enige Frans-Nederlandse Gypsy-Jazzband, volop gelegenheid voor een goed gesprek.

Bekijk het hele programma van deze dag

Teun Castelein (Roelofarendsveen, 28 april 1980) is een Nederlands kunstenaar. Zijn werk richt zich op thema’s die leven in de samenleving. Castelein speelt met het gegeven dat alles wordt uitgedrukt in economische waarde, maar is ook steeds op zoek naar echtheid, in de menselijke relatie met bijvoorbeeld nieuwkomers, minderheden. Daarbij is hij niet uit op veroordeling en moralisering, want alles heeft een keerzijde, maar stelt hij veeleer vragen.

Teun Castelein

Teun werd onder meer bekend met het verkopen van Noordpoolijs op het Museumplein in Amsterdam (MyPolarIce), het deponeren van Allah® als merknaam, en een bierbrouwerij genaamd Halbe waarvan alle opbrengsten terugvloeiden in de kunstensector. Een van zijn meest recente ondernemingen is Rederij Lampedusa; een rederij die met voormalig vluchtelingenboten uit Noord-Afrika, achtergelaten op het Italiaanse eiland Lampedusa, rondvaarten organiseert door de grachten van Amsterdam. De bemanning, een gemengd gezelschap uit Nederland, Eritrea, Ethiopië en Syrië, vertelt aan boord hoe immigratie de hoofdstad heeft gevormd.Tijdens het festival op 8 november laat Teun ons aan de hand van creatieve technieken nieuwe wegen vinden om waarde in zorg en welzijn te bestendigen. 

 Keukenconfessies                

Denkt u ook mee over het creëren van deze waarden in zorg en welzijn, juist daar waar het schuurt, om zo een nieuw perspectief te krijgen op wat kansrijk is? Meld u dan aan voor de eerste festivaldag.

                                                  Aanmelden

 

Diversiteit

De werkgroep Diversiteit binnen de NVTZ ging tijdens het lustrumjaar op pad met de vraag wat we kunnen leren in termen van besturen en organiseren van mensen met diverse achtergronden. Ze gingen op zoek naar de waarden die voor de toekomst van besturen en organiseren niet verloren mogen gaan omdat we ze niet gezien hebben of omdat ze niet onderzocht zijn. Via bijdragen in de afgelopen nieuwsbrieven namen ze u mee in dat wat van waarde moet blijven voor toekomstige raden van toezicht omdat het ons “toe-zien” in termen van diepte, scherpte, breedte, helderheid, contrast en focus verrijkt.

 

Interview met Lisette Mattaar Humanity House

Deze maand hielden Abdelilah el Barzouhi en Monica Haimé een interview met Lisette Mattaar, directeur van Humanity House aan de Prinsegracht in Den Haag. Humanity House laat het menselijke verhaal zien van vluchtelingen. Ook biedt het een ontmoetingsplek voor mensen en organisaties die zich bezighouden met humanitaire thema's als conflict, gelijke rechten, vrijheid van meningsuiting en migratie. Een gesprek over omgaan met andere culturen en hoe je diversiteit een plek kunt geven in de samenleving.

Lees het interview met Lisette Mattaar

   Bent u ook benieuwd naar Humanity House? Bezoek dan de website www.humanityhouse.org of ga langs op de Prinsegracht 8 in Den Haag. Als u het interview uitprint, dan ontvangt u een gratis kop koffie bij uw bezoek aan de tentoonstelling.

 

Werksessie werkgroep diversiteit tijdens tweede festivaldag

Tijdens de tweede dag van het lustrumfestival op vrijdag 9 november neemt de werkgroep diversiteit u in het Evoluon mee in schatten uit verschillende culturen: hoe waarden uit andere culturen bijdragen aan beter toezicht.

Evoluon

Wilt u met hen meedenken over dit belangrijke onderwerp? Meld u aan voor de tweede dag van het lustrumfestival en bezoek de werksessie van de werkgroep diversiteit tijdens de wereld van de samenleving.

Bekijk het gehele programma om ook de andere workshops te bekijken

 

                                                         Aanmelden

Om uw reactie op deze pagina te kunnen plaatsen, moet u eerst inloggen.

Heeft u nog geen profiel? Registreer u dan om te kunnen inloggen op onze website.
Home
Wie we zijn
Wat we doen
Actueel
Themabank
Opleidingen
Goed Toezicht
Inloggen