Locatie: Paushuize

Locatie: Paushuize

Paushuize is gevestigd in het historische stadscentrum van Utrecht. Hoewel relatief goed bereikbaar met de auto, wordt het gebruik van openbaar vervoer van harte aanbevolen. Hieronder treft u de routebeschrijving aan vanaf het Centraal Station, zowel te voet als per bus.

OPENBAAR VERVOER

Wandelroute vanaf Centraal Station (< 10 minuten)
Paushuize ligt op tien minuten loopafstand van het Centraal Station. Vanuit de stationshal volgt u de borden 'Centrum'. Na ongeveer 100 meter slaat u rechts af bij de ABN-AMRO Bank, u houdt 'HC- uitgang Moreelsepark’ aan. Aan het eind van de traverse komt u bij de roltrappen. Onderaan de roltrap gaat u linksaf en bij de verkeerslichten steekt u over. U loopt rechtdoor de Mariaplaats op en gaat, wanneer u niet verder rechtdoor kunt, rechtsaf. Na 50 meter neemt u de eerste links (de Zadelstraat) richting Domtoren. U loopt onder de Domtoren door en gaat rechtsaf het Domplein op. U passeert aan uw linkerhand het Academiegebouw en vervolgens gaat u linksaf de Trans in. Aan het einde van deze straat ziet u Paushuize aan uw linkerhand, het gebouw op de hoek van de Pausdam en de Kromme Nieuwegracht. De hoofdingang bereikt u via het bruggetje aan de rechterzijde van het pand, de derde deur aan uw linkerhand.

Per bus vanaf het Centraal Station (< 10 minuten)
Op het station neemt u bus 2/22 ‘Museumlijn’. U stapt uit op halte Domplein, u passeert aan uw linkerhand het Academiegebouw en vervolgens gaat u linksaf de Trans in. Aan het einde van deze straat ziet u Paushuize aan uw linkerhand, het gebouw op de hoek van de Pausdam en de Kromme Nieuwegracht. De hoofdingang bereikt u via het bruggetje aan de rechterzijde van het pand, de derde deur aan uw linkerhand. 

PER AUTO
De openbare parkeergelegenheid in de directe omgeving van Paushuize is zeer beperkt.

Garage Springweg
De dichtstbijzijnde parkeergarage is de garage Springweg gelegen op nog geen 5 minuten loopafstand van Paushuize. In uw navigatiesysteem kunt u het beste ’Mariaplaats’ invoeren en vanaf daar de P-borden volgen.

Wandelroute vanaf garage Springweg:
Vanuit garage Springweg loopt u via de ‘Uitgang Lijnmarkt’ via een onderdoorgang de Oudegracht op. Wanneer u meteen links de gracht oversteekt en linksaf slaat, bent u op ’t Wed. U gaat rechtsaf, dan de eerste straat rechts en vervolgens direct links de Trans op. Aan het einde van deze straat ziet u Paushuize aan uw linkerhand, het gebouw op de hoek van de Pausdam en de Kromme Nieuwegracht. De hoofdingang bereikt u via het bruggetje aan de rechterzijde van het pand, de derde deur aan uw linkerhand.

Garage Grifthoek
Een wat voordeliger geprijsde garage, is de garage Grifthoek, gelegen op ongeveer 10 minuten loopafstand van Huize Molenaar. In uw navigatiesysteem voert u het adres Wittevrouwensingel 96 in.

Wandelroute vanaf garage Grifthoek:
U gaat in zuidoostelijke richting op de Wittevrouwensingel, sla rechtsaf om op de Wittevrouwensingel te blijven. Na 150 meter gaat u rechtsaf over de Lucasbrug en vervolgens linksaf richting de Kromme Niewegracht, Deze draait iets naar rechts, aan de rechterzijde ziet u Paushuize, de hoofdingang bereikt u via het bruggetje, de derde deur aan uw linkerhand.

P+R De Uithof
Tot slot is het mogelijk om uw auto te parkeren bij de P+R De Uithof, op uw navigatiesysteem geeft u dan ‘Universiteitsweg, kruising A28’ in en volgt u vanaf daar de borden. Deze parkeergelegenheid ligt op een klein half uur reizen van Paushuize met het openbaar vervoer.

Adres: Kromme Nieuwegracht 49
3512 HE Utrecht
Telefoon: 030-231 2381
Website: www.paushuize.nl
Home
Wie we zijn
Wat we doen
Actueel
Themabank
Zoek+Vind
Opleidingen
Goed Toezicht
Inloggen