Laden Activiteiten

Regiobijeenkomst Noord-Holland

Toezien vanuit ervaringsdeskundig perspectief

Het inzicht groeit dat het ervaringsdeskundig perspectief nadrukkelijker verankerd wordt in het toezicht van Raden van Toezicht. Zorg en ondersteuning bieden die passen bij wat burgers en hun naasten nodig hebben voor hun leven, is immers de kern waar het in zorg en welzijn draait. Veel Raden van Toezicht zijn nog op zoek naar manieren om het ervaringsdeskundig perspectief een plek te geven in hun toezicht. Tijdens de laatste regiobijeenkomst voor toezichthouders in Noord-Holland in het voorjaar 2023 kwam het onderwerp zijdelings ter sprake. Er bleken vragen te leven bij toezichthouders, die op zoek waren naar inspirerende ervaringen van collega-toezichthouders. Dat is de reden dat de herfst-bijeenkomst in de regio Noord-Holland gewijd is aan dit thema.

De bijeenkomst vindt plaats in één van de gebouwen van categoraal ziekenhuis SEIN, hét expertisecentrum voor epilepsie en slaapgeneeskunde. Twee inleiders inspireren u met verhalen over hun ervaringen:

  • Nyncke Bouma (o.a. voorzitter RvT LIMOR, voorzitter RvT Stichting Jonkers Zorg, lid RvT De Waarden en lid RvC Wonen NWF op voordracht bewonersraad) vertelt over haar ervaringen met thematische radenbijeenkomsten.
  • Jaap van Rhijn (lid RvT SEIN) vertelt hoe hij zijn ervaringen met SEIN als vader een plek geeft in zijn rol als toezichthouder van SEIN. Vervolgens is er ruimte om met elkaar in gesprek te gaan. De bijeenkomst wordt afgesloten met een uitwisseling van goede ideeën, waarna de deelnemers gelegenheid hebben om met elkaar na te praten.

De bijeenkomst wordt inhoudelijk georganiseerd door regioambassadeur Bas Baanders, die overigens ook NVTZ-dossierhouder is van het dossier Toezien (mede) vanuit ervaringsdeskundig perspectief. Waar nodig en gewenst stelt hij zijn kennis op het dossier graag beschikbaar.

De bijeenkomst vindt plaats op 20 november tussen 16.00 en 18.00 uur in de polikliniek van SEIN, Achterweg 5 te Heemstede.

Over het event

20 november @ 16:00 18:00

Kosteloos

SEIN polikliniek Heemstede

Achterweg 5
Heemstede, 2103 SW
+ Google Maps

Deel dit event:

Bekijk ook

Branchebijeenkomst Ziekenhuizen

29 september 2023

14:00 - 16:00 uur

Online

Kosteloos

Informatiebijeenkomst Wtza – intern toezicht

5 oktober 2023

10:00 - 11:00 uur

Online

Kosteloos