Lustrumfestival 'Van waarde blijven'

Lustrumfestival NVTZ

Ontdek uw eigen perspectief op ‘Van waarde blijven’ tijdens één of beide dagen van het NVTZ Lustrumfestival op 8 en 9 november 2018. Iedere dag op een andere locatie in Eindhoven: donderdag 8 november 2018 bij Keukenconfessies op Strijp-S en vrijdag 9 november 2018 bij het Evoluon. Voorafgaand aan het festival op vrijdag 9 november vindt in de ochtend de Algemene Ledenvergadering van de NVTZ plaats.

Tijdens het 25-jarige lustrum van onze vereniging wordt ‘Van waarde blijven’ vanuit meerdere kanten bekeken en belicht. Laat u verrassen door bijzondere en inspirerende perspectieven; vanuit de filosofie, praktische vertaalslagen en een rijke verscheidenheid aan voorbeelden vanuit de praktijk van organisaties en/of toezichthouders. Vanuit het verleden en voor de toekomst. Er is bewust gekozen voor een festival, zodat u zelf kunt kiezen waar u meer over wilt weten en welke waarden u wilt delen, of juist verkennen.

Wij nodigen u van harte uit deel te nemen aan het festival en zo samen het lustrum van onze vereniging te vieren.

Donderdag 8 november

Keukenconfessies op Strijp-S

Festivalvoorzitter Eva Brouwer opent het festival op donderdag 8 november om 14.00 uur, gevolgd door een interactieve paneldiscussie waarin we met Jacques Gerards, Mariëlle Rompa en Theo Schraven terugblikken op 25 jaar waarden in zorg en welzijn. Met kunstenaar Teun Castelein van Art Partner gaan we aan de slag met creatieve technieken, daar waar de waarde van zorg en welzijn verloren dreigt te gaan en nieuwe wegen gevonden moeten worden om die waarde te bestendigen. Aansluitend op de inspirerende introductie door Teun gaan we hier in kleine groepen zelf actief mee aan de slag. De oogst vanuit deze actieve sessies wordt gezamenlijk opgehaald. Het inhoudelijke gedeelte van de dag sluiten we af met een dynamische paneldiscussie waarin we met Erik Dannenberg, Mirella Minkman en Abdelilah El Barzouhi vooruitblikken naar de toekomst van zorg en welzijn. Na een feestelijk diner op deze bijzondere locatie besluiten we de avond met muziek van Pierre et Les Optimistes, de enige Frans-Nederlandse Gypsy-Jazzband. Uiteraard is er dan ook volop gelegenheid voor een goed gesprek.

Vrijdag 9 november

Evoluon Eindhoven

Tijdens de tweede dag van het festival wordt het thema Van waarde blijven beleefd vanuit drie verschillende werelden, de samenleving, de praktijk van zorg en welzijn bezien vanuit het perspectief van professionals en cliënten en de wereld van governance. In de loop van de dag komt u in alle werelden en kunt u waarden dus vanuit verschillende perspectieven bekijken en beleven tijdens diverse workshops, best practices, inspiratie-sessies en in de dialoog en het debat. Uiteraard zijn het geen gescheiden werelden; ze beïnvloeden elkaar en lopen deels in elkaar over. Dit wordt zichtbaar in het doorlopende programma dat door het hele Evoluon tijdens en tussen de verschillende sessies plaatsvindt. Muzische intermezzo's door de dag heen vormen de rode draad van het programma. 

In het hoofdprogramma zal onder meer Prinses Laurentien ons vertrouwd maken met het perspectief van de toekomst. Zij neemt ons namens de Missing Chapter Foundation mee in nieuwe oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken en hoe de waarom-vraag kinderen en bestuurders, directieleden en commissarissen bij elkaar brengt. Ook André Rouvoet; voorzitter Zorgverzekeraars Nederland, en Victor Groothengel; General manager Philips Health Systems Benelux nemen ons tijdens het plenaire prorgramma mee in inspirerende verhalen.

Na de lunch bezoekt u drie werelden, in de vorm van verschillende werksessies. Per wereld kiest u op de dag zelf, uit één van de zes werksessies: De waarheid over waarden, Next best practice, Learning Lab, Inspiratiesessie, Inzichten uit onverwachte hoek en Dilemma’s, debat en dialoog. De werksessies worden gegeven door een keur aan betrokken denkers en doeners uit zorg en welzijn, waaronder: Annemarie van Dalen, An Verlinde, de NVZD, Marianne Luyer en Johan Bouwmeester, Ruud Klarenbeek (JP van den Bent) en Abeltje Hoogenkamp. U vindt alle sessies in onderstaand schema.

Rond 17.00 uur sluiten we het festival af met een muzisch slot door Bart van Rosmalen, Peter Rombouts en Anouk Saleming en is er gelegenheid om met elkaar het glas te heffen.

Timetable werksessies (klik op afbeelding voor vergroting, wijzigingen voorbehouden)

Markt

Verspreid door het Evoluon in Eindhoven  is er een gevarieerde markt waar u de hele middag terecht kunt. Op deze markt vindt u uiteenlopende organisaties die hun expertise op originele wijze met u delen. Onder meer NZa en IGJ, LOC, Radicale vernieuwing verpleeghuiszorg, Raad voor Volksgezondheid en Samenleving maar bijvoorbeeld ook een escaperoom van &happy. Ook kunt u van gedachten wisselen met diverse adviesbureaus, werving en selectie bureaus en opleidingsinstituten. Denk hierbij aan onder meer Leeuwendaal, Bouf Legal (boardroomadvies), BDO, Nationaal Register, Twynstra Gudde, GenP Governance en GITP.

Ga met de auteurs in gesprek over de boeken 'Waarderend Toezicht' van Carla Dubbelman en Rixt Heegsma, 'Bewust risicomanagement in de zorg' van Petra van den Boorn, en 'Goede Raad van Commissarissen' van Puck Dinjens.

Ook de NVTZ zelf is op de markt te vinden; neem een kijkje bij de belangrijkste momentopnames van de NVTZ in de afgelopen 25 jaar, kom meer te weten over de bestuursleden en bureaumedewerkers en praat mee over de verschillende aspecten van intern toezicht aan de hand van de Atlas van het Toezicht.

Of ga met de branche ambassadeurs in gesprek over wat u als toezichthouder in uw branche bezig houdt. Kortom, u hoeft zich ook op deze markt geen moment te vervelen!

 

Tarieven en tickets

 • Deelname donderdag 8 november (alleen voor leden NVTZ): € 175 bij deelname van één lid van een raad van toezicht, bij meerdere leden van een raad van toezicht, vanaf de tweede persoon € 155 per persoon

 • Deelname vrijdag 9 november voor leden NVTZ: € 245 bij deelname van één lid van een raad van toezicht, bij meerdere leden van een raad van toezicht, vanaf de tweede persoon € 195 per persoon                

 • Deelname vrijdag 9 november voor niet-leden NVTZ: € 295

 • Deelname beide dagen (exclusief hotelovernachting): € 400 bij deelname van één lid van een raad van toezicht, bij meerdere leden van een raad van toezicht, vanaf de tweede persoon € 335 per persoon

 

Aanmelden

U kunt zich voor één of voor beide dagen van het festival aanmelden.

Themabank: Van waarde blijven
Doelgroep: Minder ervaren, Meer ervaren
Doel: Kennis, Vaardigheid, Inzicht opdoen van andere deelnemers, Reflectie, Ervaringen delen
Tijdsduur: 1 dag

Bijlagen

 • (8 MB)
 • (8 MB)
 • (5 MB)
 • (252 KB)
 • (250 KB)
 • (251 KB)
 • (224 KB)
 • (224 KB)
Home
Wie we zijn
Wat we doen
Actueel
Themabank
Zoek+Vind
Opleidingen
Goed Toezicht
Inloggen