Voorzittersbijeenkomst Goed Toezicht

02 nov
Tijd: 10:30 tot 17:30
Type: Bijeenkomst

(Voorzitters van) Raden van Toezicht in Zorg en Welzijn worden meegenomen in de nieuwste ontwikkelingen van Goed Toezicht.
De veranderingen in zorg en welzijn hebben grote gevolgen voor uw organisaties en daarmee ook voor u als Raad van Toezicht. De toekomst is minder voorspelbaar. Er wordt veel gevraagd van uw aanpassingsvermogen. Dat vraagt om hernieuwd denken en handelen van alle betrokkenen. De (vice-) voorzitter van de Raad van Toezicht vervult daarbij een sleutelrol.
Een belangrijke ontwikkeling is de door de ALV van de NVTZ aangenomen leidraad Goed Toezicht. Met het programma Goed Toezicht geeft de NVTZ gehoor aan de roep van de samenleving (Tweede Kamer en Minister van VWS) de professionalisering van de Raden van Toezicht minder vrijblijvend te maken. Daarom organiseert de NVTZ voor alle zittende (vice) voorzitters van Raden van Toezicht een eendaagse interactieve sessie. In deze sessie krijgt u enerzijds alle ins en outs te horen van het programma Goed Toezicht, ondersteund door de Digitale Vereniging in de vorm van een nieuwe interactieve website van de NVTZ. Ook zal worden ingegaan op de nieuwste inzichten rond het voorzitterschap van een Raad van Toezicht.

Programma
De ochtend staat het in het teken van de nieuwe ontwikkelingen met betrekking tot Goed Toezicht. Daarbij zijn wij ook zeer geïnteresseerd in uw eigen aanpak en suggesties. In de middag worden een drietal workshops georganiseerd, waaraan u in de vorm van een carrousel gaat deelnemen.

  • Workshop 1: De Raad van Toezicht als lerende entiteit

  • Workshop 2: De voorzitter als teamleider van de Raad van Toezicht

  • Workshop 3: De Raad van Toezicht als sparringspartner van de Raad van Bestuur

Na inschrijving, krijgt u toegang tot een aantal kenniscolleges, waarmee u zich op de bijeenkomst kunt voorbereiden. U mag uw inloggegevens daarvoor enkele weken voor de aanvang van de bijeenkomst verwachten.

Van elke Raad van Toezicht één deelnemer
Het is de bedoeling dat van elke Raad van Toezicht de voorzitter of vice-voorzitter aan een van de voorzittersbijeenkomsten deelneemt. Mocht in de Raad van Toezicht de professionalisering van de Raad van Toezicht belegd zijn bij één van de andere leden, is dat lid vanzelfsprekend (ook) welkom.

Programma 2 november 2017
10.30 uur - Ontvangst
11.00 uur - Start bijeenkomst
17.30 uur - Verwacht einde met hapje en drankje

Locatie
Fletcher hotel Amersfoort
Stichtse Rotonde 11
3818 GV Amersfoort


Deze dag wordt kosteloos aangeboden aan leden van de NVTZ. Dit is mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van VWS. U kunt zich voor deze bijeenkomst aanmelden via onderstaande button. 

Aanmelden

Om uw reactie op deze pagina te kunnen plaatsen, moet u eerst inloggen.

Heeft u nog geen profiel? Registreer u dan om te kunnen inloggen op onze website.
Home
Wie we zijn
Wat we doen
Actueel
Themabank
Zoek+Vind
Opleidingen
Goed Toezicht
Inloggen