Activiteit

Governance college 'Bestuur en Integriteit - kans op vaste bodem of toch een moeras?'

11 okt
Locatie: Landgoed ISVW
Tijd: 16:30 tot 20:30
Type: Seminar

Op woensdag 11 oktober organiseren de NVZD, NVTZ en Avicenna het tweede Governance College voor bestuurders en toezichthouders in de zorg. Het thema ‘Bestuur en Integriteit – kans op vaste bodem of toch een moeras?’ staat hierbij centraal. Dr. Mark van Twist, hoogleraar bestuurskunde en bestuurder NSOB en Greet Prins, voorzitter Raad van Bestuur van Philadelphia, leveren deze avond een inspirerende bijdrage.

 

Bestuur en Integriteit
Integer handelen heeft een situationeel en dynamisch karakter. Dit impliceert dat bestuurders van organisaties genoodzaakt zijn om zich te verhouden tot verschuivende opvattingen over integriteit. Dit klinkt prachtig, maar hoe gemakkelijk is dat? En wat betekenen die algemene waarden in concrete situaties? Integriteit en bestuur zijn in ons tijdsgewricht onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Tegelijkertijd is integriteit zo’n omvattend begrip dat al snel alles eronder valt, en we er alleen nog maar in clichés over kunnen spreken.

Waar spreken we over bij het begrip ‘integriteit’? Hoe kunnen we deze woorden omzetten in daden? Prof. dr. Mark van Twist (NSOB) en Greet Prins (Stichting Philadelphia) delen hun eigen inzichten en ervaringen rondom deze thema’s met u.

 

Governance colleges: voor eigentijds toezicht en bestuur

Twee keer per jaar organiseren de NVZD, de NVTZ en Avicenna Academie voor Leiderschap gezamenlijk de Governance Colleges: diepgaande en kritische colleges over zorg- en samenlevingsvraagstukken, waarin thema’s met betrekking tot Goed Bestuur centraal staan. Dit wordt gecombineerd met onderlinge ontmoeting tussen bestuurders en toezichthouders in functie. In elk college staat een actueel thema centraal, waarover twee topsprekers hun licht zullen laten schijnen.

Governance college

Kosten

De kosten voor deelname aan dit college zijn € 195 voor deelname van één persoon. Voor twee personen vanuit dezelfde organisatie € 325 en voor drie personen € 475.

 

Aanmelden

U kunt u voor dit college aanmelden via www.governancecolleges.nl. Hier vindt u ook meer informatie.

Om uw reactie op deze pagina te kunnen plaatsen, moet u eerst inloggen.

Heeft u nog geen profiel? Registreer u dan om te kunnen inloggen op onze website.
Home
Wie we zijn
Wat doen we
Actueel
ThemabankOpleidingen Inloggen