Regiobijeenkomst voor de regio Utrecht-Flevoland

17 mei
Locatie: De Beukenhof
Tijd: 15:00 tot 17:00
Type: Bijeenkomst

Thema:
Toezicht houden op kwaliteit en veiligheid

Op woensdag 17 mei 2017 willen wij als toezichthouders met elkaar van gedachten wisselen over toezicht houden op kwaliteit en veiligheid. Daarbij is er vooral aandacht voor de invloed van de cultuur en het gedrag, zoals dat ook tot uitdrukking komt in het nieuwe kwaliteitskader voor de verpleeghuissector. Protocollen en procedures zijn langzamerhand wel op orde. De vraag verschuift steeds meer naar minder meetbare zaken als aandacht geven, authenticiteit en willen leren.
Over dit onderwerp en de rol van de Raad van Toezicht gaat het tijdens de bijeenkomst.
Voor inhoudelijke inbreng ten behoeve van de dialoog zijn twee gastsprekers uitgenodigd:

  • Mirella Minkman, Bijzonder hoogleraar bij TIAS op de nieuwe leerstoel Innovatie van Organisatie en Bestuur van Langdurende Integrale Zorg. Zij zal ingaan op de nieuwe ontwikkelingen in de zorg, de invloed van cultuur en gedrag op kwaliteit en zal ook vanuit haar ervaring als toezichthouder reflecteren op de vraag wat dit betekent voor het houden van toezicht.

  • Marius Buiting, directeur NVTZ zal ingaan op de ontwikkelingen die hebben gemaakt dat er steeds meer aandacht komt voor betekenisvolle zorg voor de individuele cliënt/bewoner/patiënt en voor de specifieke elementen van de leefomgeving. Dit krijgt ook steeds meer z'n weerslag in kwaliteitskaders en op intern toezicht. 

Datum: 17 mei 2017
Tijd: 15.00 - 18.00 uur
Locatie: De Beukenhof, Inovum Nieuw-Loosdrechtsedijk 24, 1231KX Loosdrecht
Kosten: NVTZ leden geen, niet NVTZ leden € 90,-

We kijken uit naar een interessante bijeenkomst.

 

Aanmelden

U kunt zich voor deze bijeenkomst aanmelden als u bent ingelogd. Heeft u nog geen profiel? Registreer u eerst dan voor onze website.

Om uw reactie op deze pagina te kunnen plaatsen, moet u eerst inloggen.

Heeft u nog geen profiel? Registreer u dan om te kunnen inloggen op onze website.

Beste mensen,

Ik heb me hier voor aangemeld , maar helaas ben ik verhinderd. Ik zal pogen binnen mijn raad andere te interesseren. Overigens prima thema

Groet

Sjoerd Vegter

Home
Wie we zijn
Wat we doen
Actueel
Themabank
Zoek+Vind
Opleidingen
Goed Toezicht
Inloggen