Regiobijeenkomst Midden Nederland

21 sep
Tijd: 14:30 tot 17:00
Type: Bijeenkomst


Is regionale samenwerking in Midden Nederland de oplossing voor de arbeidsmarktproblematiek in welzijn en zorg?

Arbeidsmarkt: is regionale samenwerking de oplossing en wat is de rol van de toezichthouder?

Deze regiobijeenkomst staat in het teken van de rol van de toezichthouder bij de uitdagingen die de krapte op de arbeidsmarkt met zich meebrengt en regionale samenwerkingen een kans bieden.
Zijn organisaties regionaal elkaars concurrent of werken organisaties met elkaar samen om voldoende gekwalificeerd personeel aan te trekken en te behouden?

De bijeenkomst wordt georganiseerd i.s.m. Utrechtzorg, de arbeidsmarktorganisatie voor zorg en welzijn in de regio Utrecht, Amersfoort-Eemland en Gooi & Vechtstreek.

Drie sprekers gaan in op de rol van de toezichthouders. Ieder vanuit een ander perspectief:

  • Aleid Wolfsen, voorzitter rvt van het Bartholomeus Gasthuis en van Utrechtzorg, gaat in op het belang van regionale samenwerking, de uitdagingen binnen de krappe arbeidsmarkt en de wijze waarop de rvt en rvb consequent hierover met elkaar de dialoog aan kunnen gaan.
  • Vincent Alkemade, directeur bestuurder van Utrechtzorg, belicht de transitie op de arbeidsmarkt, regionaal werkgeverschap, de kansen die dat biedt en het lef daarbij te experimenteren.
  • De derde spreker gaat als toezichthouder, aan de hand van een praktijkvoorbeeld, dieper in op vragen die de bestuurder comfort biedt en het strategisch personeelsbeleid daarop richt. [naam volgt].

In gesprek met andere toezichthouders uit de regio

Net als bij de reguliere regiobijeenkomsten is er tijdens deze middag ook ruimte om andere toezichthouders uit uw regio (Midden Nederland) te ontmoeten en met elkaar in gesprek te gaan over het thema.

Praktische informatie

Deze NVTZ-regiobijeenkomst is in het bijzonder bestemd voor toezichthouders in Midden Nederland (Utrecht, Gooi- en Vechtstreek en Amersfoort & Eemland).
Deelname is kosteloos.

Aanmelden

U kunt zich voor deze bijeenkomst aanmelden via onderstaande button.

Om uw reactie op deze pagina te kunnen plaatsen, moet u eerst inloggen.

Heeft u nog geen profiel? Registreer u dan om te kunnen inloggen op onze website.
Home
Wie we zijn
Wat we doen
Actueel
Themabank
Zoek+Vind
Opleidingen
Goed Toezicht
Inloggen