Regiobijeenkomst Midden Nederland

21 sep
Tijd: 14:30 tot 17:00
Type: Bijeenkomst


Is regionale samenwerking in Midden Nederland de oplossing voor de arbeidsmarktproblematiek in welzijn en zorg?

Arbeidsmarkt: is regionale samenwerking de oplossing en wat is de rol van de toezichthouder?

Deze regiobijeenkomst staat in het teken van de rol van de toezichthouder bij de uitdagingen die de krapte op de arbeidsmarkt met zich meebrengt en regionale samenwerkingen een kans bieden.
Zijn organisaties regionaal elkaars concurrent of werken organisaties met elkaar samen om voldoende gekwalificeerd personeel aan te trekken en te behouden?

U bent van harte uitgenodigd samen met uw bestuurder te komen. U kunt zich onderaan de pagina aanmelden.

De bijeenkomst wordt georganiseerd i.s.m. Utrechtzorg, de arbeidsmarktorganisatie voor zorg en welzijn in de regio Utrecht, Amersfoort-Eemland en Gooi & Vechtstreek.

Drie sprekers gaan in op de rol van de toezichthouders. Ieder vanuit een ander perspectief:

  • Aleid Wolfsen is sinds begin 2020 voorzitter van de RvT van UtrechtZorg. Daarnaast is hij voorzitter van de Autoriteit Persoonsgegevens, voorzitter van een aantal andere RvT/RvC’s en arbiter. In de RvT/RvC’s is hij ook altijd lid van de remuneratiecommissie waarin ook altijd arbeidsmarktvraagstukken aan de orde komen. In het verleden was hij o.a. rechter, vice-president van een rechtbank, Tweede Kamerlid en burgemeester. 
  • Vincent Alkemade is sinds drie jaar directeur-bestuurder bij Utrechtzorg, de regionale arbeidsmarktorganisatie voor zorg en welzijn. In zijn loopbaan staat het toeleiden van mensen naar een plek op de arbeidsmarkt altijd centraal. Het bewust maken van werkgevers over welke personeelskrapte er is, nog op hen afkomt en tot actie overgaan is de actuele en urgente uitdaging. Zijn interesse gaat daarnaast uit naar welk leiderschap bestuurders van de zorg- en welzijnsinstellingen vertonen nu de arbeidsmarkt is gekanteld van een werkgevers- naar een werknemersmarkt. Hij is de auteur van het boek “Wij zijn uniek” uit 2017 over hoe verenigingsbestuurders omgaan (of niet) met de veranderingen als gevolg van de financiële crisis.
  • Hans-Martin Don voelt zich het best thuis, werkend op het snijvlak van de zorg en het sociaal/maatschappij domein. Als HBOV verpleegkundige is hij ooit begonnen te werken in de GGZ en nu is hij nog even werkzaam als algemeen directeur bij de jeugdbescherming en reclassering van het Leger des Heils. Een organisatie waar hij al 20 jaar met groot plezier werkt. Wel met wat uitstapjes zoals Wethouder te Eindhoven en als lid van de Eerste Kamer. Een van zijn wapenfeiten, als Senator, was het debat rondom de WvGGZ. De GGZ vormt voor hem de rode draad in zijn carrière. Nog steeds heeft hij daar verbinding mee nu in zijn rol van voorzitter van het ZonMW programma Grip op Onbegrip. Als Voorzitter van de RvT van PoZoB maar ook als commissaris van het Muziekgebouw te Eindhoven leert hij nog steeds bij over het vak van toezichthouden.

In gesprek met andere toezichthouders uit de regio

Net als bij de reguliere regiobijeenkomsten is er tijdens deze middag ook ruimte om andere toezichthouders uit uw regio (Midden Nederland) te ontmoeten en met elkaar in gesprek te gaan over het thema.

Programma

14:30 uur Ontvangst
15:00 uur Welkom

Loes de Vries – bestuurder Bartholomeus Gasthuis
15:15 uur Het belang van regionale samenwerking bij een krappe arbeidsmarkt
Aleid Wolfsen – voorzitter RvT Bartholomeus Gasthuis,  Utrechtzorg en voorzitter Autoriteit Persoonsgegevens
15:35 uur Transitie op de arbeidsmarkt en het lef te experimenten
Vincent van Alkemade – directeur-bestuurder Utrechtzorg
15.55 uur Pauze
16:25 uur  De arbeidsmarkt binnen huisartspraktijken en de rol van de toezichthouder

Hans-Martin Don  – algemeen directeur bij de jeugdbescherming en reclassering van het Leger des Heils en voorzitter RvT PoZoB
16:45 uur Paneldiscussie
17:15 uur Borrel
18:00 uur Afsluiting

Praktische informatie

Deze NVTZ-regiobijeenkomst is in het bijzonder bestemd voor toezichthouders in Midden Nederland (Utrecht, Gooi- en Vechtstreek en Amersfoort & Eemland).
Deelname is kosteloos.

Aanmelden

U kunt zich samen met de bestuurder voor deze bijeenkomst aanmelden via onderstaand formulier. Heeft u vragen? Mail dan naar bureau@nvtz.nl

Persoonlijke gegevens

Bestuurder

* verplicht veld

Om uw reactie op deze pagina te kunnen plaatsen, moet u eerst inloggen.

Heeft u nog geen profiel? Registreer u dan om te kunnen inloggen op onze website.
Home
Wie we zijn
Wat we doen
Actueel
Themabank
Zoek+Vind
Opleidingen
Goed Toezicht
Inloggen