Activiteit

Regiobijeenkomst Limburg

15 nov
Locatie: Meander
Tijd: 16:00 tot 19:30
Type: Bijeenkomst

Hoe leren we van en met elkaar in de bonte kermis van een organisatie?

In de nieuwe Governancecode zorg 2017 is nadrukkelijk aandacht voor “Het zelfreinigend vermogen” van de Raad van Toezicht. Hoe komen we tot een goed beeld over ons eigen functioneren binnen de raad en in samenhang met de organisatie? En wat doen we daar vervolgens mee? Traditionele leermethodieken blijken niet altijd toereikend in de bonte kermis van organisatieveranderingen, verplichte deskundigheidseisen, etc.

Maatschappelijke doelstelling, relevantie en betrokkenheid zijn prominente thema’s in de nieuwe Governancecode Zorg 2017 en daar schenken we in een reeks van regiobijeenkomsten aandacht aan. Hierbij willen we ons met name richten op verhalen en ervaringen uit de praktijk waarmee we u proberen mee te nemen naar de inspiratie, toegevoegde waarde, spanningsvelden en risico’s van de dagelijkse praktijk van een Raad van Toezicht.

Programma

Wij hebben als tweede in deze reeks een interactief programma voor u ingericht waarin wij u samen met een deskundige op het gebied van ontwikkelen en leren, Wilma Bakker, verschillende manieren van leren behandelen. Met één inspirerende intervisie-methodiek gaan we zelf experimenteren. Tevens presenteren wij u een voorbeeld uit de praktijk om de natuurlijke kracht van een raad in beeld te brengen. Dit thema refereert aan het principe “De raad van bestuur en toezicht ontwikkelen permanent hun professionaliteit en deskundigheid” uit de Governancecode Zorg 2017.

Wij hebben het voornemen om 18:30 uur af te ronden met een eindejaarsborrel en een hapje zodat er ook gelegenheid is om te netwerken.

Praktische informatie

  • Datum: Woensdag 15  november

  • Tijd: 16.00 - 19.30 uur

  • Locatie: Meander, Minckelersstraat 2, 6372 PP  Landgraaf

  • Kosten: Geen kosten voor NVTZ-leden. Voor niet-leden geldt een deelnamebedrag van € 95.

 

Aanmelden

U kunt zich voor deze bijeenkomst aanmelden als u bent ingelogd. Heeft u nog geen profiel? Registreer u eerst dan voor onze website.

Trefwoorden: Limburg, Regiobijeenkomst
Om uw reactie op deze pagina te kunnen plaatsen, moet u eerst inloggen.

Heeft u nog geen profiel? Registreer u dan om te kunnen inloggen op onze website.
Home
Wie we zijn
Wat we doen
Actueel
Themabank
Zoek+Vind
Opleidingen
Goed Toezicht
Inloggen