Activiteit

Online bijeenkomst gehandicaptenzorg thema arbeidsmarkt

01 nov
Tijd: 15:00 tot 17:00
Type: Bijeenkomst
Soort: OnlineDeze branchebijeenkomst is in het bijzonder bestemd voor NVTZ-leden in de gehandicaptenzorg.

Van harte nodigen wij u uit om op 1 november a.s. van 15.00 uur tot 17.00 uur deel te nemen aan de online NVTZ-branchebijeenkomst ‘Is er nog perspectief voor de Arbeidsmarkt Gehandicaptenzorg…..’.

De bijeenkomst is een initiatief van Hans Waardenburg NVTZ-brancheambassadeur gehandicaptenzorg. Hij organiseerde dit voorjaar een eerste NVTZ -branche bijeenkomst voor de gehandicaptenzorg met inleidingen en reflectie op de rol van de rvt bij het kwaliteitssysteem gehandicaptenzorg. De aanwezigen hebben zich uitgesproken voor het grote belang van het uitwisselen tussen toezichthouders in gehandicaptenzorg over de thema’s in de sector. En arbeidsmarkt is duidelijk zo’n actueel thema met branche-specifieke kanten.

Op 1 november staat de arbeidsmarkt Gehandicaptenzorg centraal. U krijgt inzicht in de uitdaging met landelijke cijfers, en de visie op de actuele ontwikkelingen vanuit meerdere invalshoeken.  Wat is de visie van de VGN bestuursadviescommissie arbeidsverhoudingen en wat is het lange-termijn perspectief? Gaan we voldoende zorgpersoneel vinden of is het zorgpersoneel op en moeten we het anders aanpakken?

Vanzelfsprekend is er tijd om verdiepende vragen te stellen en met elkaar in gesprek te gaan over de eigen ervaringen en het uitwisselen van ideeën rondom uw positie als toezichthouder

Programma
In gesprek over het arbeidsmarktprobleem in Gehandicaptenzorg en de rol van de rvt o.l.v. Hans Waardenburg, NVTZ-brancheambassadeur gehandicaptenzorg. Na iedere inleiding is er ruimte voor vragen. Na de inleidingen kunt u in kleine groepen in gesprek met uw collega-toezichthouders.

Inzicht in arbeidsmarktprobleem gehandicaptenzorg

  • ‘De cijfers liegen er niet om’, Inleiding door Maarten Hüttner, beleidsadviseur VGN
  • Wat betekent dat voor de praktijk?, Inleiding door Jan Fidder, voorzitter VGN bestuursadviescommissie arbeidsverhoudingen en voorzitter raad van bestuur ’s Heeren Loo.
  • Zullen we het anders aanpakken? Inleiding door Huub Raemakers, partner zorg Twijnstra Gudde. Het zorgpersoneel is op, zullen we het anders gaan aanpakken? Lees meer in zijn column op LinkedIn.
  • In kleine groepen gaat u met uw collega-toezichthouders in gesprek en is er ruimte voor reflectie op de rol van de rvt.

Graag ontmoeten we u op 1 november 2021.

Praktische informatie
Deze branchebijeenkomst is in het bijzonder bestemd voor NVTZ-leden in de gehandicaptenzorg. Deelname is kosteloos.

Aanmelden
U kunt zich voor deze bijeenkomst aanmelden via onderstaand formulier. U krijgt in de week voor de bijeenkomst een mail met uw inloggegevens.

Persoonlijke gegevens

* verplicht veld

Om uw reactie op deze pagina te kunnen plaatsen, moet u eerst inloggen.

Heeft u nog geen profiel? Registreer u dan om te kunnen inloggen op onze website.
Home
Wie we zijn
Wat we doen
Actueel
Themabank
Zoek+Vind
Opleidingen
Goed Toezicht
Inloggen