Activiteit

Regiobijeenkomst Utrecht/Flevoland: Toezichthouden op samenwerkingsverbanden, coalities en netwerken

05 nov
Tijd: 15:00 tot 17:00
Type: Bijeenkomst


Regio Utrecht FlevolandGraag nodigen we u uit voor de bijeenkomst ‘Toezichthouden op  samenwerkingsverbanden, coalities en netwerken in zorg en welzijn”. De bijeenkomst wordt speciaal georganiseerd voor toezichthouders uit de regio Flevoland en Utrecht.

De gemiddelde toezichtagenda laat een duidelijk beweging zien. De meerwaarde voor patiënten, cliënten en inwoners in het werkgebied wordt gerealiseerd door samenwerking tussen (in)formele zorg- of welzijnsorganisaties. Deze ontwikkeling roept veel vragen op bij toezichthouders. Waar zie ik dan op toe? Hoe kan ik zicht krijgen op de meerwaarde van netwerken waarin wij participeren? Hoe ga ik om met tegengestelde belangen: de belangen van de eigen organisaties versus de belangen van de gezamenlijke opgave van het netwerk? Wat is dan het goede? Hoe verhouden wij ons als toezichthouders tot het bestuur van onze organisatie en tot het netwerk? In hoeverre sluit de huidige vorm van toezicht aan bij de complexiteit van netwerken? Welk perspectief, houding en gedrag van de raad van toezicht is passend bij de beweging naar netwerken? 

Oftewel... hoe kunt u, als toezichthouder, een effectieve bijdrage leveren aan de samenwerking en ontwikkeling van netwerken die lokaal van waarde zijn?

Tijdens deze regiobijeenkomst gaan we daarover in dialoog. Barbara Geurtsen, onderzoeker en toezichthouder in zorg en welzijn, neemt ons mee aan de hand van haar recente onderzoek naar factoren die bijdragen aan het toezicht op de meerwaarde van netwerken. Samen met o.a. Marieke Voogt, directeur-bestuurder Welzijn Lelystad , worden ervaringen en dilemma’s gedeeld en besproken. Vanzelfsprekend krijgt u volop ruimte om uw vragen en ervaringen voor te leggen aan uw collega's en inleiders. 

De bijeenkomst vindt plaats in een wijklocatie van Welzijn Lelystad. Marieke Voogt neemt u bij aanvang van de bijeenkomst graag mee hoe in de organisatie en de wijze hoe zij invulling geven aan samenwerking met (in)formele partners om het welbevinden van inwoners te versterken. De bijeenkomst sluiten we af met een drankje. U heeft dan volop gelegenheid om van mens tot mens weer bij te praten. 

Locatie

Atolplaza, Schor 1-9, 8224 CM Lelystad.

Programma

14.30 Ontvangst en koffie
15.00 Introductie door de NTVZ regio ambassadeurs Flevoland en Utrecht: Caroline Bongers en Caroline van Weert
15.10 Inleiding en rondleiding door Marieke Voogt over de vraagstukken bij Welzijn Lelystad
15.40 Barbara Geurtsen gaat met Marieke Voogt en met u in gesprek over welke vragen komen kijken bij het toezichthouden op netwerken en de mogelijkheden die hiervoor zijn.
16.30 Napraten en borrel

U kunt zich onderaan deze pagina aanmelden.

Om uw reactie op deze pagina te kunnen plaatsen, moet u eerst inloggen.

Heeft u nog geen profiel? Registreer u dan om te kunnen inloggen op onze website.
Home
Wie we zijn
Wat we doen
Actueel
Themabank
Zoek+Vind
Opleidingen
Goed Toezicht
Inloggen