Activiteit

Branchebijeenkomst Jeugd

17 jun
Tijd: 15:00 tot 17:00
Type: Bijeenkomst
Soort: Online

Op donderdag 17 juni van 15.00-17.00 uur organiseert de NVTZ samen met de VTOI-NVTK een digitale bijeenkomst over kwetsbare groepen in de jeugdzorg en het organiseren van samenwerkingsverbanden om hen betere hulp te kunnen bieden. Verschillende rapporten wijzen uit dat juist deze kinderen en jongeren extra getroffen zijn door de maatregelen rondom Corona, door het wegvallen van (fysiek) onderwijs en veranderingen in de zorg. Daarnaast krijgen zij in veel gevallen niet meteen de hulp die zij nodig hebben; kinderen in nood staan gemiddeld tien maanden op een wachtlijst. Een veelgenoemde mogelijke manier om de jeugdzorg beter te organiseren en daarmee kinderen sneller en beter hulp te kunnen bieden is de netwerkaanpak. Bij veel toezichthouders roept dit de vraag op wat hun rol is in zo’n samenwerkingsnetwerk en hoe zij daar toezicht op kunnen houden.  

In deze onlinebijeenkomst deelt Willem van Leeuwen, onder meer onafhankelijk voorzitter van het Samenwerkingverband passend onderwijs, voorzitter van de rvc van Dudok Wonen en docent aan het Erasmus Governance Institute, zijn eigen ervaring als toezichthouder binnen samenwerkingsverbanden. Hoe geeft hij invulling aan zijn rol en hoe verloopt de samenwerking tussen de verschillende partijen? Daarnaast wordt er een casus vanuit het programma Met Andere Ogen besproken. Dit programma heeft als doel om de samenwerking tussen onderwijs, zorg en jeugd te versterken zodat kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen. Wat is nodig vanuit het toezicht om de samenwerking rondom kinderen en jongeren te kunnen verbeteren? Natuurlijk zullen we naar aanleiding van de presentaties met elkaar in gesprek gaan er is er ruimte om ervaringen uit te wisselen.  

Praktische informatie
Kosten: Voor leden van de NVTZ en VTOI-NVTK is de bijeenkomst gratis, voor anderen geldt een deelnamebedrag van € 45,00.

Aanmelden
U kunt zich voor deze bijeenkomst aanmelden via onderstaand formulier. U krijgt ongeveer een week voor de bijeenkomst een mail met uw inloggegevens.

Persoonlijke gegevens

* verplicht veld

Trefwoorden: Bijeenkomst, jeugdzorg
Om uw reactie op deze pagina te kunnen plaatsen, moet u eerst inloggen.

Heeft u nog geen profiel? Registreer u dan om te kunnen inloggen op onze website.
Home
Wie we zijn
Wat we doen
Actueel
Themabank
Zoek+Vind
Opleidingen
Goed Toezicht
Inloggen