Regiobijeenkomst voor de regio's Friesland, Groningen & Drenthe

29 jun
Tijd: 14:00 tot 17:00
Type: Bijeenkomst

Thema: Een uniek burgerinitiatief waarbij de dorpsgemeenschap de regie over zorg en welzijn in eigen hand neemt. Hoe verhoudt de huidige wijze van toezichthouden zich tot dergelijke onorthodoxe initiatieven?

Deze regiobijeenkomst is samen met Anne Hilderink en Nienke Klundert van de coöperatie Klooster & Buren en Karin Kalverboer, directeur van het Zorg Innovatie Forum georganiseerd.

We zijn tijdens deze middag te gast op een bijzondere plek en bij een bijzonder burgerinitiatief, waar integraal aan Zorg, Welzijn, Werk en Leefbaarheid wordt gewerkt. Het is een inspirerend voorbeeld van een nieuw 'zorg' concept. 

 

Programma:

 • 13.30: inloop

 • 14.00: start programma. Na  een korte inleiding door Anne Hilderink, lid van het coöperatie bestuur, en een rondleiding door Nienke Klunder, hoofd van het zorgteam, langs de projecten die allemaal op loopafstand  van elkaar liggen in het eeuwen oude hart van het dorp, is er vooral veel tijd voor een interactieve uitwisseling over de  rol van een Raad van Toezicht bij dergelijke onorthodoxe initiatieven. Welke vorm van toezicht is passend/steunend voor onze bestuurders en de bewoners/cliënten waar het om gaat? Om de dialoog te voeden zullen de volgende gasten met ons mee denken en wij met hen over de vraag wat is goed toezicht? Wat is er nodig en wat staat er in de weg?

  • de wethouder Zorg en Welzijn 

  • vertegenwoordiger van Menzis

  • vertegenwoordiger van de IGZ (Inspectie voor de Gezondheidszorg)

  • vertegenwoordiger ISZW (Inspectie van het Ministerie voor Sociale zekerheid en Werkgelegenheid met o.a. als aandachtsgebied ARBO, werktijden, enz.)

 • 17.00 uur: einde programma, start borrel 

 

Maaltijd

Na de borrel is er de gelegenheid om van een heerlijke maaltijd te genieten, bereid met streekproducten die zoveel mogelijk uit de Kloostertuin komen (onderdeel van de coöperatie). Bij mooi weer zitten we in de tuin. De kosten van deze maaltijd zijn € 20 p.p., inclusief een drankje. Na uw aanmelding sturen wij een mail met de vraag u de maaltijd wilt bijwonen.

 

Regiogroep

U kunt ons naar aanleiding van het thema via de regiogroep op deze website alvast een vraag stellen of een dilemma meegeven. We zullen bij de voorbereiding zoveel mogelijk van uw vragen/dilemma's meenemen.

 

Praktische informatie

Tijd: 14:00 - 17.00 uur
Kosten: geen kosten voor NVTZ leden, kosten niet leden € 90
Locatie: Coöperatie Kooster&Buren, Prof. Poststraat 1 te Kloosterburen

 

Wilt u alvast meer informatie over het initiatief in Kloosterburen, klik dan op onderstaande afbeelding voor een uitzending uit de serie 'Dan doen we het zelf wel' eerder dit jaar uitgezonden door Human. 

Kloosterburen

Aanmelden

U kunt zich voor deze bijeenkomst aanmelden als u bent ingelogd. Heeft u nog geen profiel? Registreer u eerst dan voor onze website.

Om uw reactie op deze pagina te kunnen plaatsen, moet u eerst inloggen.

Heeft u nog geen profiel? Registreer u dan om te kunnen inloggen op onze website.
Home
Wie we zijn
Wat we doen
Actueel
Themabank
Zoek+Vind
Opleidingen
Goed Toezicht
Inloggen